Το μεγαλύτερο λάθος, που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου, είναι να φοβάσαι συνεχώς ότι θα κάνεις λάθος. Elbert Hubbard, 1856-1915, Αμερικανός συγγραφέας

Απολογισμός πεπραγμένων του ΥΜΑ-Θ, από τον Θ. Καράογλου

Τον απολογισμό πεπραγμένων από το ΥΜΑ-Θ στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τη σημερινή κυβέρνηση και από την ανάληψη των καθηκόντων του, παρουσίασε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.

Ο κ.Καράογλου υπογράμμισε ότι τον τελευταίο χρόνο το  Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης καθιερώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών «ως ένα μικρό υπουργείο Ανάπτυξης με ευδιάκριτο αναπτυξιακό στίγμα, παρεμβατικό ρόλο και λόγο, το οποίο έχει ανοιχτές πόρτες σε καινοτόμες ιδέες και αντιλήψεις για την προσέλκυση επενδύσεων» και το οποίο, όπως υπογράμμισε, υλοποιεί «μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις» που στοχεύουν «στην κυβερνητική αποκέντρωση, στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη κάθε νομού της Βόρειας Ελλάδας».

Ο υφυπουργός παρουσίασε τα επενδυτικά σχέδια που εντάχθηκαν και υλοποιούνται με ευθύνη της αρμόδιας διεύθυνσης, τα διασυνοριακά προγράμματα, τις νέες αρμοδιότητες που προστέθηκαν τον τελευταίο χρόνο, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις σε διάφορους τομείς, όπως η επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον, η κοινωνική συνοχή, ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Χαρακτήρισε, επίσης, «πολύ σημαντική» την αυριανή επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και τη σύσκεψη στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» με τους εβδομήντα τρεις δημάρχους της Μακεδονίας και της Θράκης και με τους τρεις περιφερειάρχες της Β. Ελλάδος, οι οποίοι έχουν κληθεί για την παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

«Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα 2,4 δισ. ευρώ, με  100% εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» είπε ο κ. Καράογλου, αντιδιαστέλλοντας το, με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» της προηγούμενης κυβέρνησης, στο οποίο, όπως είπε, «ενέταξε έργα ύψους 1.2 δις.  όταν τα χρήματα τα οποία είχε ήταν 134 εκ. μόνο». Πρόσθεσε, ότι η προσδοκία είναι, σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» να τρέξει «το συντομότερο δυνατόν και να αναμορφώσει όλη την Ελλάδα».

Για το θέμα του ανοίγματος των χερσαίων συνόρων,  στα σημεία που σήμερα είναι κλειστά λόγω κορονοϊού, ο κ. Καράογλου δήλωσε:”αυτό που προέχει και αυτό που είπαμε  από την αρχή, ότι το σημαντικό είναι να αντιμετωπίσουν οι χώρες αυτές το πρόβλημα το οποίο έχουν με τον κορονοϊό και μετά, εννοείται, ότι θα τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες και ότι τους θέλουμε όλους να επισκεφθούν την περιοχή μας. Αλλά, δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε επισκέψεις όταν υπάρχει σε εξέλιξη, δυστυχώς, μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού στις χώρες αυτές».

Εξάλλου, σχολιάζοντας και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού τόνισε: «Θα με ρωτήσετε για τον ανασχηματισμό, σας λέω δεν το ξέρω (αν θα γίνει), είναι λογικό όμως ότι πρέπει να γίνει ανασχηματισμός, είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει ανασχηματισμός, είναι όμως μια αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού» είπε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε:

«Δεν έχω κανένα άγχος και καμιά αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι σε ό,τι αφορά την ταπεινότητά μου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εγώ είμαι συλλογικός παίκτης, πειθαρχημένος και έχω μάθει να σέβομαι τις όποιες αποφάσεις. Κοιτάω  να ενεργώ, σύμφωνα με τη συνείδησή μου, κάνω λοιπόν το καθήκον μου σύμφωνα με τη συνείδησή μου και θεωρώ ότι βαδίζουμε καλά».
 

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα ο Ιωνικός, αλλά… μένει στην Α1

Την αποβολή του Ιωνικού Νικαίας από το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ, στη σημερινή (9/7) συνεδρίαση του διοικητικού...

Close