Στη νηπιακή ηλικία των κοινωνιών, οι ηγέτες του κράτους δημιουργούν τους θεσμούς. Αργότερα, οι θεσμοί δημιουργούν τους ηγέτες. Montesquieu, 1689-1755, Γάλλος στοχαστής

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

7 Μαΐου, 2019

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την κλιμάκωση της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας να προκαλεί έντονες αναταράξεις στις αγορές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με απώλειες 0,89%, σε μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις των έξι τελευταίων εβδομάδων.

Ο επιμέρους δείκτης Euro STOXX 50 μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε ενδοσυνεδριακά 2%, στη μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές Ιανουαρίου, αν και στη συνέχεια περιόρισε τις απώλειες στο 1%.

Οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων -που επηρεάζονται άμεσα από τις εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο- αποδείχθηκαν το μεγαλύτερο βαρίδι, κάνοντας βουτιά 3,8%.
Τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο. Στη Βρετανία, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμενε κλειστό, λόγω αργίας. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX έκλεισε με πτώση 1%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υπέστη απώλειες πάνω 1%. Με πτώση 1,47% υποχώρησε ο FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, ενώ ο ΙΒΕΧ της Μαδρίτης υποχώρησε 0,32%.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε μήνυμά του στο Twitter απείλησε χθες να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά, ματαιώνοντας τις προσδοκίες για εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο ισχυροτέρων οικονομιών.

Περισσότερα στη κατηγορία Αγορές
JP Morgan: Ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ και οι μετοχές

Η JP Morgan, σε πλήρη αντίθεση με το consensus της Wall Street, εκτιμάει ότι ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ και...

Close