Η τιμή είναι αυτό που πληρώνεις, αξία είναι αυτό που παίρνεις.  Warren Buffett, 1930-, Αμερικανός επενδυτής

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

7 Μαΐου, 2019

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την κλιμάκωση της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας να προκαλεί έντονες αναταράξεις στις αγορές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με απώλειες 0,89%, σε μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις των έξι τελευταίων εβδομάδων.

Ο επιμέρους δείκτης Euro STOXX 50 μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε ενδοσυνεδριακά 2%, στη μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές Ιανουαρίου, αν και στη συνέχεια περιόρισε τις απώλειες στο 1%.

Οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων -που επηρεάζονται άμεσα από τις εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο- αποδείχθηκαν το μεγαλύτερο βαρίδι, κάνοντας βουτιά 3,8%.
Τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο. Στη Βρετανία, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμενε κλειστό, λόγω αργίας. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX έκλεισε με πτώση 1%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υπέστη απώλειες πάνω 1%. Με πτώση 1,47% υποχώρησε ο FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, ενώ ο ΙΒΕΧ της Μαδρίτης υποχώρησε 0,32%.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε μήνυμά του στο Twitter απείλησε χθες να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά, ματαιώνοντας τις προσδοκίες για εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο ισχυροτέρων οικονομιών.

Read previous post:
Πομπέο σε Λαβρόφ: H ανάμιξη σε εκλογές είναι ανάρμοστη

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ τις ανησυχίες για ανάμιξη...

Close