Το γενικό δίδαγμα της ιστορίας είναι: τα ίδια, με διαφορετικό τρόπο. Όποιος έχει διαβάσει Ηρόδοτο έχει διαβάσει σχεδόν όλη την ιστορία. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Η διοίκηση Βιδάκη είναι η μοναδική νόμιμη»

11 Μαΐου, 2021

Νέα καταλυτική παρέμβαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε, που έρχεται για ακόμα μία φορά να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να βγάλει το άθλημα από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει στην Ελλάδα. Παρακολουθώντας τον ορυμαγδό δικαστικών εξελίξεων και τον κίνδυνο να δημιουργηθεί για ακόμα μία φορά χάος ενόψει των εκλογών, η WKF ξεκαθαρίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ποια είναι η νόμιμη διοίκηση της ΕΛΟΚ. 

Σε επιστολή της που εξασφάλισε κατ΄αποκλειστικότητα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ονομάζει τα έξι μέλη της ΕΛΟΚ που αναγνωρίζονται τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και από την ελληνική Πολιτεία ως νόμιμη διοίκηση, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές της 29ης Μαϊου. 

Μεταξύ άλλων, η επιστολή αναφέρει: 

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κατάτε δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε άλλη διοίκηση της ΕΛΟΚ, πέραν της προσωρινής που ορίστηκε στις 4 Νοεμβρίου 2020 η οποία, σύμφωνα με την αυτοδιοίκηση των αθλητικών ομοσπονδιών αλλά και την ελληνική νομοθεσία, αντικαθιστά οποιαδήποτε άλλη. Η συγκεκριμένη προσωρινή διοίκηση αποτελείται από τα εξής έξι άτομα: 1. Ν. Βιδάκης, 2. Θ. Σιετής, 3. Κ. Μητρόπουλος, 4. Αθ. Φυλακτός, 5. Ι. Γιαννέλης, 6. Π. Περακης.

Τα έξι προαναφερθέντα άτομα αποτελούν τη μοναδική νόμιμη διοίκηση της ΕΛΟΚ, που αναγνωρίζεται από την WKF σε όλα τα επίπεδα (εθνικό και διεθνές), αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση. Επιπροσθέτως, υπάρχουν τρία άτομα (Δ. Μακρής, Μ. Σιταράς, Μ. Χαραλάμπους) που ισχυρίζονται ότι έχουν προταθεί από εμάς. Διευκρινίζεται ότι τα άτομα αυτά συμπεριλήφθηκαν στην αρχική σύνθεση της προσωρινής διοίκησης στις 4/11/2020, όμως παραιτήθηκαν και δεν είναι πλέον μέλη της. Μάλιστα, παραιτήθηκαν ιδρύοντας ένα διαφορετικό διοικητικό συμβούλιο το οποίο δεν αναγνωρίζεται ούτε από την WKF ούτε από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεπώς δεν διαθέτει καμία νομιμοποίηση».

Στο τέλος της επιστολής η οποία φέρει την υπογραφή του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Αντόνιο Εσπινός, η προσωρινή διοίκηση Βιδάκη καλείται να φέρει εις πέρας τις εκλογές της 29ης Μαϊου, ώστε «η ΕΛΟΚ να γίνει λειτουργική και νόμιμη» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Και αυτή η τελευταία πρόταση δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας για τη στάση της παγκόσμιας αρχής του αθλήματος. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ