Το να σκοτώνεις έναν άνθρωπο για να υπερασπισθείς μια ιδέα, δεν είναι η υπεράσπιση μιας ιδέας, είναι ο φόνος ενός ανθρώπου. Jean-Luc Godard, 1930-, Γάλλος σκηνοθέτης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ: UEFA σε ΕΠΟ: «Παγκρήτιο ή απόσυρση της Ελλάδας»

18 Σεπτεμβρίου, 2020

Η UEFA ζητάει από την ΕΠΟ να αποφασίσει ξανά για την ελληνική υποψηφιότητα διοργάνωσης του τελικού του Europa Conference League 2022 ή 2023! 

Τώρα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που είναι σε εξέλιξη, θα κληθεί να ανασκευάσει την απόφασή της, που πάρθηκε στις 31 Αυγούστου και αφορούσε τη μεταφορά της έδρας υποψηφιότητας από το Παγκρήτιο Στάδιο στην «Αγιά Σοφιά». 

Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι οι υποψηφιότητες πόλεων (Ηράκλειο) και Σταδίων (Παγκρήτιο) δεν μπορούν να μεταβληθούν όσο διαρκεί η διαδικασία αξιολόγησης και ανάθεσής απ’ αυτήν για το που θα γίνουν οι τελικοί. 

Συνεπώς, η ΕΠΟ ή θα πρέπει να υποστηρίξει την αρχική ομόφωνη απόφασή της τον περασμένο Φεβρουάριο για το Παγκρήτιο -και τον φάκελο που επί μήνες προετοιμάστηκε και κατατέθηκε- ή να αποσύρει εντελώς την ελληνική υποψηφιότητα, η οποία είναι και το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, λοιπόν, θα κληθεί σε λίγο να αποφασίσει επί «εθνικού θέματος», καθώς η ανάληψη ενός ευρωπαϊκού τελικού ξεπερνά, φυσικά, τα στενά ποδοσφαιρικά όρια και έχει ευρύτερες και πολλαπλές επιπτώσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι η διεκδίκηση του τελικού του Europa Conference League 2022 ή 2023 και η σύνταξη και υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας του Παγκρητίου έχει υποστηριχθεί θερμά από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου) και τους τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς της Κρήτης. 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Ιγκουαΐν πάει στην Ίντερ Μαϊάμι του Μπέκαμ

 Στην Ίντερ Μαϊάμι του Ντέβιντ Μπέκαμ, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, που έλυσε κοινεί συναινέσει, το συμβόλαιό...

Close