Η υπερβολική διακυβέρνηση είναι ο πιο μεγάλος κίνδυνος για τις κυβερνήσεις. Honore Gabriel Riqueti, 1749-1791, Γάλλος πολιτικός

Αποκαρδιωτικές οι εικόνες σε περιοχές του Ηρακλείου μετά την πρωτοφανή νεροποντή

22 Οκτωβρίου, 2020

Τις πληγές του μετρά από το πρώτο φως της ημέρας σήμερα το Ηράκλειο μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία, από την οποία επλήγη.

Στην περιοχή του Καρτερού η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Σπίτια μέσα στη λάσπη, αυτοκίνητα ακινητοποιημένα, ιδιοκτήτες που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Από νωρίς το πρωί πέντε κλιμάκια της πυροσβεστικής συνεχίζουν τις απαντλήσεις υδάτων από οικίες και επαγγελματικούς χώρους, ενώ ενδεικτικός της κατάστασης που επικράτησε, ήταν ο αριθμός κλήσεων που δέχθηκε τη χθεσινή ημέρα η Π.Υ., οι οποίες ξεπέρασαν τις 250.

Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν 68 απαντλήσεις υδάτων, ενώ στήθηκαν 13 επιχειρήσεις διάσωσης συνολικά 27 ατόμων. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας επιχειρούσαν 23 οχήματα της Πυροσβεστικής με 60 άνδρες. Από την πρωτοφανή νεροποντή δεν γλίτωσε ούτε το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στον Καρτερό, που πλημμύρισε από λάσπες, με τον εφημέριο και πιστούς από το πρωί να επιχειρούν να βγάλουν και να φροντίσουν εικόνες και τάματα.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Ξάνθη: Ενενήντα πέντε χρόνια από τη γέννηση του Μ.Χατζιδάκι, η γενέτειρά του τιμά τη μνήμη του

Στις 23 Οκτωβρίου 1925 γεννιέται στην Ξάνθη, στην «πόλη με τα χίλια χρώματα», ο άνθρωπος που με το μουσικό του...

Close