Τα έθνη δεν έχουν σταθερούς φίλους ή εχθρούς. Έχουν μόνο σταθερά συμφέροντα. Λόρδος Palmerston, 1784-1865, Βρετανός πρωθυπουργός.

Από τον Τσαϊκόφκσι στον Μότσαρτ, η Μιρέιγ Ματιέ ερμηνεύει “Τα Κλασικά” της

8 Νοεμβρίου, 2018

Τσαϊκόφσκι, Μπραμς, Σούμπερτ, Μότσαρτ… για πρώτη φορά στα 54 χρόνια της καριέρας της, η Μιρέιγ Ματιέ παρουσιάζει μελωδίες από το ρεπερτόριο της κλασικής μουσικής, με τη συνεργασία του Κλοντ Λεμέλ, ενός από τους μεγαλύτερους στιχουργούς του γαλλικού τραγουδιού.

Από αύριο, Παρασκευή, θα βρίσκεται στα δισκοπωλεία το 44ο άλμπουμ της “Δεσποινίδος της Αβινιόν”, η οποία γιόρτασε τα 72α γενέθλιά της τον Ιούλιο. Ο δίσκος περιλαμβάνει 18 τραγούδια σε επτά γλώσσες (γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά, ιταλικά, ισπανικά, λατινικά, αγγλικά).

Ο Κλοντ Λεμέλ διασκεύασε σε τραγούδι το διάσημο Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1 σε έργο 23 του Τσαϊκόφσκι. Κανένας στιχουργός δεν είχε εργαστεί πριν από αυτόν πάνω σε αυτή την εμβληματική σύνθεση που ο Τσαϊκόφκσι έγραψε μεταξύ Νοεμβρίου 1874 και Φεβρουαρίου 1875.

Πρώτο απόσπασμα αυτού του κλασικού άλμπουμ που επιτρέπει στη Μιρέιγ Ματιέ να αποδείξει για μια ακόμη φορά την έκταση της φωνής της, είναι το “Le Premier regard d’amour” (Πρώτο βλέμμα αγάπης) που αναφέρεται στη μητρότητα.

Ο Κλοντ Λεμέλ, 72 ετών, υπογράφει τους στίχους τεσσάρων ακόμη τραγουδιών που βασίζονται σε συνθέσεις των Βέρντι, Μπραμς και Τάρεγκα.

Read previous post:
9η Νοεμβρίου: Η μοιραία ημερομηνία στην ιστορία της Γερμανίας

Από την πτώση της Αυτοκρατορίας μέχρι την πτώση του Τείχους, η 9η Νοεμβρίου είναι μία μοιραία ημέρα στην Ιστορία της...

Close