Έχει γίνει συνήθεια να διακηρύσσουμε τα δικαιώματά μας με απώτερο σκοπό να αμελήσουμε τα καθήκοντά μας. - Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας

Από το 2030 κάθε νέο όχημα της Nissan θα είναι «εξηλεκτρισμένο»

27 Ιανουαρίου, 2021

Η Nissan έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα στον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, στις αρχές της δεκαετίας του 2030, κάθε νέο όχημα Nissan που θα διατίθεται στις βασικές αγορές, θα είναι «εξηλεκτρισμένο».

Η εταιρεία θα επιδιώξει περαιτέρω καινοτομίες στις λύσεις ηλεκτροκίνησης και την τεχνολογία κατασκευής οχημάτων στον τομέα των μπαταριών, στην περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων e-POWER για την επίτευξη μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης, στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος μπαταριών για την υποστήριξη επιτόπιας παραγωγής ενέργειας, για κτίρια με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην κατασκευαστική διαδικασία με την υποστήριξη υψηλότερης παραγωγικότητας στη συναρμολόγηση οχημάτων.

Άλλωστε οι προσπάθειες της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση και τη μείωση των εκπομπών ρύπων, υποστηρίζουν τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και την παγκόσμια πρόοδο προς την ουδετερότητα του ισοζυγίου του άνθρακα, έως το 2050.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ιαπωνική εταιρεία έχει λανσάρει, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στον κόσμο, το Nissan LEAF, το οποίο έχει ξεπεράσει τις 500.000 πωλήσεις, μέχρι σήμερα.

Κ.Π.