Όταν καλά νέα για την αγορά εμφανιστούν στην πρώτη σελίδα των Τάιμς της Νέας Υόρκης, πούλα - Bernard Baruch, 1870-1965, Αμερικανός επιχειρηματίας & πολιτικός 

Από τις 21 έως και 24 Νοεμβρίου, το 3ο Φεστιβάλ Select Respect

21 Νοεμβρίου, 2019

Το Φεστιβάλ Select Respect με θέμα “ Πόλη & Ετερότητα” έρχεται να συναντηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά με το κοινό της Θεσσαλονίκης  από τις 21 έως και τις 24 Νοεμβρίου. Το Φεστιβάλ επιχειρεί να αναδείξει πτυχές της διαφορετικότητας μέσα στο πλαίσιο της πόλης, χώρο που παράγεται από τις κοινωνικές σχέσεις πολλές φορές άνισες και συγκρουσιακές και που μπορεί να μετατραπεί, παρ’ όλα αυτά, σε πεδίο αλληλεπίδρασης, γόνιμου διαλόγου και συνύπαρξης μέσα από τον σεβασμό και την συμπερίληψη.
Μέρος του Φεστιβάλ Select Respect είναι και το Φεστιβάλ Ταινιών που θα πραγματοποιηθεί 22 με 24 Νοεμβρίου στην Αποθήκη Δ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα του τριημέρου θα είναι πλούσιο σε κινηματογραφική εμπειρία με ταινίες μικρού μήκους από τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε και τρεις προβολές ταινιών  μεγάλου μήκους με ακόλουθες συζητήσεις με τους σκηνοθέτες. Κατά την τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί και η απονομή τεσσάρων βραβείων: πρώτο,δεύτερο και τρίτο βραβείο αλλά και το βραβείο «Τζανέτος Αντύπας» στη μνήμη του ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδρυτή της PRAKSIS. Επιπλέον, στις 21/11 στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης στο Δημαρχείο θα πραγματοποιηθούν δημόσιες συζητήσεις με φορείς, ενώ την επόμενη μέρα θα ακολουθήσουν κλειστά εργαστήρια στο Μουσείο Φωτογραφίας.
Το Δίκτυο Select Respect είναι ένα Δίκτυο  δεκαέξι (16) μη κυβερνητικών οργανώσεων και φορέων που δραστηριοποιούνται στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταπολέμηση των διακρίσεων και το σεβασμό της διαφορετικότητας.

Read previous post:
Αν. Λοβέρδος: Η αλλαγή του άρθρου 86 είναι επιβεβλημένη

Η αλλαγή του άρθρου 86 είναι επιβεβλημένη, ανέφερε ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συζήτηση για την...

Close