Αν θέλεις να κάνεις κάποιον πλούσιο, μην του προσθέτεις χρήματα, να του αφαιρείς επιθυμίες. Επίκουρος, 341-270 π.Χ., Αρχαίος φιλόσοφος

Από τη Σαντορίνη στα Μετέωρα …λίγα εκατοστά δρόμος

25 Μάιος, 2018

Μια …ξεκούραστη βόλτα στα Μετέωρα, τη Σαντορίνη, τη ΧΑΝΘ και τη Βουλή των Ελλήνων, προτείνουν μέσα από τις μακέτες τους οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εκθέτουν τα έργα τους στην Παραλία, στο Περίπτερο του Κήπου της Μεσογείου, από αύριο έως τις 10 Ιουνίου.

«Πρόκειται για 23 μακέτες που δημιούργησαν μαθητές Α΄ και Β΄Γυμνασίου αποκλειστικά στο χώρο του σχολείου και στον ελεύθερο χρόνο τους. Συγκεκριμένα, στο μάθημα της Τεχνολογίας στην Α΄τάξη του Γυμνασίου, οι μαθητές επιλέγουν το θέμα που τους αρέσει, αναζητούν πληροφορίες, συντάσσουν μια γραπτή εργασία που την παρουσιάζουν στην τάξη, κάνουν τα κατασκευαστικά σχέδια της μακέτας τους (κάτοψη, πρόσοψη, πλάγια όψη) και τέλος την φτιάχνουν» εξήγησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η καθηγήτρια Τεχνολογίας Αθηνά Αφουξενίδου, φυσικός -ραδιοηλεκτρολόγος. Στη Β΄τάξη του Γυμνασίου οι μαθητές κάνουν μια ομαδική εργασία, που αφορά κυρίως τη μελέτη μιας επιχείρησης και φτιάχνουν τη μακέτα της μέσα στο εργαστήριο Τεχνολογίας.

Μάλιστα, το 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει και παράδοση, αφού τα τελευταία 20 χρόνια, κάθε Οκτώβριο, διοργανώνει Έκθεση Τεχνολογίας με μακέτες των μαθητών.

Σημειώνεται ότι κατά τα Σαββατοκύριακα, για όσο διάστημα διαρκεί η έκθεση στην Παραλία, οι μαθητές θα βρίσκονται στον χώρο για να ξεναγούν τους επισκέπτες, να τους εξηγούν πώς έκαναν τα έργα τους και να απαντούν σε ερωτήσεις.

Read previous post:
Σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη

  Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο.

Close