Όταν θέλεις να βοηθήσεις τους ανθρώπους, τους λες την αλήθεια. Όταν θέλεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου, τους λες αυτό που θέλουν να ακούσουν. Thomas Sowell, Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής

Απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά για Ντούσκο, Παπακωνσταντίνου, Αναστασιάδου και οι Καλανδαρίδη/Παλαιοπάνο

11 Αυγούστου, 2022

Τέσσερις απευθείας προκρίσεις στα ημιτελικά πανηγύρισαν τα ελληνικά κουπιά στα έξι πληρώματα που αγωνίστηκαν σήμερα, Πέμπτη (11/8), κατά την πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κωπηλασίας ανδρών/γυναικών στο Μόναχο, ενώ τα άλλα δύο θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία μέσω επαναληπτικού αγώνα. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος, στην πρώτη επίσημη κούρσα του μετά τον θρίαμβο στην Ιαπωνία πριν από έναν χρόνο τερμάτισε στην πρώτη θέση στον προκριματικό γύρο του σκιφ με χρόνο 7:41.36, ο οποίος ήταν και ο καλύτερος με διαφορά από όλους τους συμμετέχοντες. Απευθείας στα ημιτελικά του σκιφ ελαφρών βαρών προκρίθηκε και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, ως 1ος της προκριματικής σειράς του με χρόνο 7:45.47, ο οποίος ήταν ο 2ος καλύτερος. Στο προκριματικό του σκιφ των γυναικών εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Ευαγγελία Αναστασιάδου, καθώς τερμάτισε 1η με 8:43.50 σημειώνοντας τη 2η καλύτερη επίδοση από όλες τις συμμετέχουσες και προκρίθηκε στον ημιτελικό. Στα 12 κορυφαία πληρώματα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος προκρίθηκε και το διπλό σκιφ των ανδρών. Συγκεκριμένα, οι Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος πήραν τη 2η θέση στη σειρά τους με 6:54.95 και προκρίθηκαν στον ημιτελικό.

Η δίκωπος των γυναικών με τις Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Φράγκου που πρίν λίγες ημέρες είχαν στευθεί Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες στην κατηγορία Κ23 στο Βαρέζε πήρε την 3η θέση στο προκριματικό με χρόνο 7:59.26 και θα αγωνιστούν αύριο (12/8) στον επαναληπτικό.

Τέλος, η Ζωή Φίτσιου που τερμάτισε 3η στο προκριματικό του σκιφ ελ βαρών με χρόνο 8:46.58 θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να συνεχίσει αγωνιζόμενη αύριο (12/8) στον επαναληπτικό.     

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ