Οι άνθρωποι γενικά αναγνωρίζουν ένα γεγονός σαν αλήθεια μόνο όταν το γεγονός συμφωνεί με αυτά που ήδη πιστεύουν - Andy Rooney

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Μάκη Βορίδη: Πολιτογράφηση με διαφάνεια και αντικειμενικούς κανόνες

22 Ιουνίου, 2021

Απάντηση στην ανάρτηση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στο site του υπουργείου σχετικά με την διαδικασία κτήσης ιθαγένειας δίνει με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός.

Συγκεκριμένα στην αναφορά του κ. Βορίδη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται ένα αδιαφανές σύστημα πολιτογράφησης χωρίς κριτήρια», ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Κύριε Βορίδη, είναι σίγουρο ότι η Αριστερά δεν οραματίζεται το να πρέπει να φτάσει κάνεις στο NBA για να πάρει ελληνική Ιθαγένεια… Φανταστείτε να είχαν τα οράματά της κυβέρνησής σας, όλες εκείνες οι δημοκρατικές χώρες στις οποίες πολλοί συμπατριώτες μας έχουν πάρει Ιθαγένεια…».

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση του τομέα Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα που ανέφερε: «Ας εξηγήσει κάποιους στους «άριστους» της κυβέρνησης ότι οι επίσημες ιστοσελίδες των φορέων του δημοσίου δημιουργούνται για να ενημερώνουν τους πολίτες για τα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους. Η προβολή αμιγώς κομματικών μηνυμάτων από επίσημες κρατικές σελίδες, δεν αρμόζουν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος…». Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης αναφέρει: «Πριν ο κ. Βορίδης μιλήσει για διαφανές σύστημα πολιτογράφησης καλό θα ήταν να ρίξει μια ματιά στον καθρέφτη. Εκεί θα δει την παράταξή του που κυβέρνησε επί 10ετίες τη χώρα και έστησε πελατειακά δίκτυα με τα θέματα της μετανάστευσης και της ιθαγένειας. Εκεί θα δει την παράταξη της ηθικής και οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας…Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι απολύτως ξεκάθαρη: Πολιτογράφηση με διαφάνεια, αντικειμενικούς κανόνες αλλά και τον αυτονόητο σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων που διαμένουν επί σειρά ετών νόμιμα στη χώρα, συμβιώνοντας αρμονικά μαζί μας και συνεισφέροντας στην πρόοδο της πατρίδας μας».