Η ανακάλυψη συνίσταται στο να βλέπεις αυτό που βλέπει ο καθένας και να σκέφτεσαι αυτό που δεν σκέφτεται κανένας. - Albert Von Szent-Gyorgyi, 1893-1986, Ούγγρος φυσιολόγος που ανακάλυψε τη βιταμίνη C

Απάντηση της Ρ. Δούρου στον Π. Θεοδωρικάκο για την διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής

22 Ιουλίου, 2019

«Δεν μπορώ να γνωρίζω αν οι ανακρίβειες, σήμερα, από το βήμα της Βουλής, του υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκου, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, οφείλονται σε άγνοια, σε παραπληροφόρηση ή σε προσπάθεια σπίλωσης της δουλειάς μας στην Περιφέρεια” ανέφερε η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην αναφορά του υπουργού Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκου, σχετικά με εγκληματική, όπως είπε, διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Ο κ. Θεοδωρικάκος επικαλέστηκε σχετική επιστολή του ΕΔΣΝΑ, απάντηση σε σχετικό αίτημα του εκλεγέντος περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη σχετικά με τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής. 
Αναφερόμενη στην επιστολή η κα Δούρου παρατηρεί ότι “ οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με αυτή, με σχετικές ενέργειες στο ΧΥΤΑ Φυλής, διασφαλίζεται χρόνος λειτουργίας της ως τα τέλη του 2020 ενώ υπάρχουν δυνατότητες, στη βάση επεμβάσεων εντός του ΧΥΤΑ, για παράταση της διάρκειας ζωής του για όσο διάστημα (από ένα ως όσα χρόνια) αποφασίσει σχετικά η νέα Διοίκηση”.
“ Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που θα πρέπει να λάβει η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας σχετικά με την παράταση του χρόνου λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής”. Η ίδια προσθέτει ότι “ ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης των Αποβλήτων της Αττικής προσφέρει στην κατεύθυνση αυτή εναλλακτικές λύσεις, με κύρια εκείνη των εξαντλημένων λατομείων”. “ Η επιλογή και η ευθύνη ανήκουν στη νέα Διοίκηση”, λέει η κα Δούρου, εξηγώντας ότι η σημερινή Διοίκηση, λίγους μόλις μήνες πριν από τις εκλογές, “ επέλεξε να μην προχωρήσει σε κάποια επιλογή, προκειμένου να μην δεσμεύσει τη νέα διοίκηση”. 
Κ.Ρ.

Read previous post:
Οι αρχές του Ιράν συνέλαβαν 17 μέλη κυκλώματος «κατασκόπων της CIA»

Οι αρχές του Ιράν συνέλαβαν 17 υπόπτους για κατασκοπεία που δρούσαν για λογαριασμό της αμερικανικής CIA και ορισμένοι εξ αυτών...

Close