Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προχωρήσεις μπροστά, αλλά μόνο ένας τρόπος για να μείνεις ακίνητος. Franklin Roosevelt, 1882-1945, Αμερικανός πρόεδρος.

Απαντήσεις από το «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» και το ΥΠΠΟΑ στις δηλώσεις του Β. Θεοδωρόπουλου

18 Μάρτιος, 2019

Στις δηλώσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», χθες 17-3-2019, σχετικά με την αποχώρησή του από το Φεστιβάλ μετά τη λήξη του φετινού προγράμματος, απαντούν το υπουργείο Πολιτισμού και το ΔΣ της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», με σχετικές ανακοινώσεις. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»: «Κάναμε μια συμφωνία με την υπουργό, η οποία δεν τηρήθηκε στο σύνολό της. Τηρήθηκε το ένα της σκέλος, σε ό,τι αφορά την παράταση που ζήτησα για να ολοκληρώσω το εφετινό πρόγραμμα. Το δεύτερο σκέλος, και δεν το βλέπω στην ανακοίνωση του υπουργείου, είναι ότι δήλωσα στην υπουργό ότι δεν ενδιαφέρομαι να ανανεωθεί η θητεία μου γιατί δεν βοήθησε να λυθούν τα προβλήματα που της είχα θέσει για τη βελτίωση του Φεστιβάλ. Και από ό,τι φάνηκε, δεν είχε καμία πρόθεση να τα λύσει».

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αναφέρει πως «η επιλογή και η αντικατάσταση τόσο των μελών του ΔΣ όσο και του καλλιτεχνικού διευθυντή της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργού Πολιτισμού και δεν προϋποθέτουν συγκατάθεση ή επικύρωση τρίτων ούτε τελούν υπό προϋποθέσεις. Η «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο, έχει πλήρη αυτοτέλεια έναντι του εποπτεύοντος υπουργείου. Ζητήματα αναγόμενα στη διαχείριση και λειτουργία της ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου».

Read previous post:
Ένωση Κεντρώων:« Έχουμε συνηθίσει την προκλητική αμετροέπεια του Σουλτάνου»

Με μία σκληρή ανακοίνωση καυτηριάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Ένωση Κεντρώων.

Close