Οι υψηλές θέσεις είναι όπως οι πυραμίδες. Δύο ειδών ζώα μπορούν να ανέβουν στην κορυφή, ερπετά και αετοί.~Αλβέρτος Αϊνστάιν | (Φυσικός ) | 1879-1955

Antonio Taquis (Panama Shipping Agency): Σημαντική η εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας Παναμά

20 Φεβρουαρίου, 2024

Για τη σύσταση της ελληνικής πρεσβείας στον Παναμά μίλησε ο επικεφαλής και owner της Panama Shipping Agency & Services, και πρώην πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα, Antonio Taquis, στο πλαίσιο του 5ου Φόρουμ για την Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στην Ουάσιγκτον. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας και την Καθημερινή. Κατά τη συζήτηση με τον πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Συμεών Τσομώκο, ο κ. Taquis ανέδειξε τη σημασία που έχει για την ελληνική ναυτιλία η περιοχή υπογραμμίζοντας πως η πρεσβεία στον Παναμά θα συντελέσει στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών, ενώ αντανακλά τον κρίσιμο ρόλο του Παναμά στο διεθνές εμπόριο.

Ο κ. Taquis τόνισε την προστιθέμενη αξία της ελληνικής διασποράς στον Παναμά και ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. «Έχουμε ομογένεια και εκτός των ΗΠΑ – στον Παναμά και στη Λατινική Αμερική. Έχουμε μια ομογένεια που βοηθά την Ελλάδα, αγαπά την Ελλάδα και εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα», σημείωσε αναδεικνύοντας τη συνεισφορά της ελληνικής ομογένειας στην ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών. Τέλος, ο κ. Taquis εξέφρασε τα συγχαρητήριά του απέναντι στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και το Υπουργείο Εξωτερικών, που αναγνώρισαν τη σημασία που έχει η περιοχή, ενίσχυσαν την παρουσία της Ελλάδας και εμβάθυναν τις διμερείς σχέσεις.

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΔΕΗ, Mytilineos, Libra Group, GBS

ΧΟΡΗΓΟΙ

Papastratos, Panama Shipping Agency & Services, Cyprus Forum

 

Πηγή: ΤΣΟΜΩΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΕ