Ο πληθωρισμός μας φέρνει την αληθινή δημοκρατία. Για πρώτη φορά στην ιστορία τα είδη πολυτελείας και τα είδη πρώτης ανάγκης πουλιούνται στην ίδια τιμή. Robert Orben, 1927- , Αμερικανός ταχυδακτυλουργός

Αντίθετοι και οι προπονητές με την αύξηση των μην Ελλήνων παικτών στην Basket League

29 Σεπτεμβρίου, 2022

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ η απόφαση να τεθεί σε ψηφοφορία στην γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ την ερχόμενη Δευτέρα (3/10) η πρόταση για αύξηση των μη Ελλήνων παικτών ανά ομάδα στην Basket League, από έξι σε επτά. Μετά την ανακοίνση του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) στην οποία τάχθηκε κατά, την αντίθεσή του εξέφρασε και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ). «Μια τέτοια απόφαση θα επηρεάσει όλο το οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ που τα τελευταία χρόνια έχει τριγμούς,» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΣΕΠΚ. 

Αναλυτικά, ο ΣΕΠΚ τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή του:

«Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ και πραγματικά μας προκαλεί απορία η εκφρασμένη επιθυμία κάποιων ομάδων να αυξηθεί ο αριθμός των ξένων αθλητών ανά ομάδα. Μια τέτοια απόφαση θα επηρεάσει όλο το οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ που τα τελευταία χρόνια έχει τριγμούς, με δυσμενείς συνέπειες όχι μόνο για τους Έλληνες αθλητές, την ελληνική οικονομία αφού οι προϋπολογισμοί των ομάδων θα διοχετεύονται στο εξωτερικό, αλλά και για την εικόνα του ελληνικού αθλητισμού καθώς στις ελληνικές ομάδες η πλειοψηφία των αθλητών θα μπορεί να είναι αλλοδαποί. Ο ΣΕΠΚ είναι αντίθετος με την αύξηση των ξένων αθλητών στις ομάδες για τους λόγους που προαναφέρθηκαν και επισημαίνει ότι τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται με περισσότερη περίσκεψη, προγραμματισμό, αιτιολόγηση και να έχουν οδηγό το συμφέρον του αθλήματος και όχι άλλες σκοπιμότητες».

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ