Αντίθετα με τις προεδρικές θητείες, τα προβλήματα σπάνια έχουν ημερομηνία λήξεως. Dwight Eisenhower, 1890-1960, Αμερικανός στρατηγός  & πρόεδρος

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρ. του Κόμματος Ευρ. Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι στη δίκη της Χρυσής Αυγής

12 Οκτώβριος, 2018

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνο Σκουρλέτη και βουλευτές του κόμματος, βρέθηκαν το πρωί στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, όπου παρακολούθησε τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και βουλευτής του Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι. Η ημέρα παρουσίας της αντιπροσωπείας των βουλευτών δεν ήταν τυχαία, καθώς έγινε ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης της Αθήνας από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής το 1944.

 

Ο κ. Σκουρλέτης μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, Σία Αναγνωστοπούλου, Θοδωρή Δρίτσα, Γιώργο Κυρίτση, Νίκο Μανιό, Ελένη Σταματάκη και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, έφτασαν λίγο μετά τις 9:00, ενώ ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς λίγη ώρα αργότερα.

 

Σε δηλώσεις του, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν μπορούν να ξεχαστούν οι αγώνες του ελληνικού λαού κατά του φασισμού. «Ο φασισμός, ο ναζισμός, υπήρξε ό,τι πιο αποτρόπαιο γνώρισε η ανθρωπότητα στη σύγχρονη ιστορία της. Είμαστε, όμως, εδώ, έξω από τη δίκη της Χρυσής Αυγής για να στείλουμε ένα μήνυμα, πρώτα απ’ όλα πως δεν ξεχνάμε τους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στον ναζισμό, αλλά ταυτόχρονα να πούμε και να διεκδικήσουμε την καταδίκη των σύγχρονων απογόνων αυτών των αποτρόπαιων ιδεών. Διεκδικούμε την πολιτική τους απομόνωση και την καταδίκη τής εγκληματικής της δραστηριότητας» σημείωσε.

 

«Είναι μαζί μας ο Γκρέγκορι Γκίζι, εκπροσωπώντας τη γερμανική Αριστερά, θέλοντας να στείλουμε ένα μήνυμα ότι τους λαούς τούς ενώνει ο αγώνας για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα μεγάλα ιδανικά της κοινωνικής απελευθέρωσης» εξήγησε ο κ. Σκουρλέτης.

Read previous post:
5ο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών: Έναρξη εργασιών (video)

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 5ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητικών Συντακτών    

Close