Κείνο που σου προσάπτουνε τα χελιδόνια είναι η άνοιξη που δεν έφερες Οδυσσέας Ελύτης, 1911-1996, Ποιητής, Νόμπελ 1979

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

18 Σεπτεμβρίου, 2019

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Φοιτητικοί σύλλογοι, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία, κινήσεις, όπως επίσης ομάδες του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας απ’ όπου συγκρότησαν πορεία, η οποία κινήθηκε σε δρόμους του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, όσοι ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο κινήθηκαν μέσω της Εγνατίας προς τα δυτικά, κατέβηκαν στην Τσιμισκή και έφτασαν στην Πολυτεχνείου. Στο σημείο αυτό συνάντησαν φραγμό με αστυνομικές κλούβες, που έκλειναν την πρόσβαση προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ένας δεύτερος αστυνομικός φραγμός στήθηκε στη συμβολή των οδών Σαλαμίνας και Κουντουριώτη, μέσω των οποίων οι διαδηλωτές συνέχισαν το δρομολόγιο προς την Ελ. Βενιζέλου για να επιστρέψουν στην Εγνατία. 

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν οι αντιεξουσιαστές κι αναρχικοί και σε μικρή απόσταση ακολουθούσαν τα υπόλοιπα μπλοκ όπου προπορεύονταν οι φοιτητές. Οι πρώτες ομάδες ολοκλήρωσαν την κινητοποίηση στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, όπου κινούμενοι προς την πλατεία Αρχαίας Αγοράς διαλύθηκαν, ενώ οι άλλοι διαδηλωτές έφτασαν στο σημείο της εκκίνησης και διαλύθηκαν εκεί. 

Αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε σημεία απ’ όπου πέρασαν οι διαδηλωτές, χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβουν, καθώς όλα κύλησαν ειρηνικά. Ανάλογα με την κίνηση της πορείας, η Τροχαία έκλεινε δρόμους και η κίνηση των οχημάτων διεξάγονταν από παρακαμπτήριους δρόμους.

Στ. Τ. 

Read previous post:
Δεν θα κλείσει αύριο η Βενιζέλου-την επόμενη εβδομάδα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για μετρό

Δεν θα πραγματοποιηθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επρόκειτο να τεθούν σε εφαρμογή από αύριο στην οδό Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, στο...

Close