Πολιτική είναι η τέχνη να μοιράζεις την πίτα με τέτοιο τρόπο, ώστε ο καθένας να πιστεύει ότι πήρε το καλύτερο κομμάτι - Couve De Murville

Άντι Ρίνε: από τον συνδικαλισμό στην πρωθυπουργία…

15 Απρίλιος, 2019

Υποσχέθηκε στους Φινλανδούς ότι θα τερματίσει τη λιτότητα και θα βελτιώσει το κοινωνικό κράτος: ο Άντι Ρίνε, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του οποίου κέρδισε, αν και με πολύ μικρή διαφορά, στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, είναι ένας συνδικαλιστής γνωστός κυρίως για την αδιαλλαξία του. 
Τα γκρίζα του μαλλιά και το επιβλητικό του παρουσιαστικό δεν είναι άγνωστα στους Φινλανδούς, καθώς ο 56χρονος Ρίνε διετέλεσε υπουργός Οικονομικών (2014-2015) με δύο συνασπισμούς της δεξιάς και της αριστεράς. 
Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Ρίνε επέκρινε σφοδρά τα μέτρα λιτότητας του απερχόμενου πρωθυπουργού Γιούχα Σίπιλε.
Ο ίδιος δήλωσε ότι κοπεύει να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των ηλικιωμένων, δεσμευόμενος να αυξήσει κατά 100 ευρώ τον μήνα τις χαμηλές συντάξεις. 
«Πρέπει να βρούμε δίκαια μέσα για να καταστήσουμε βιώσιμη την φινλανδική κοινωνία», τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα Helsingin Sanomat. Αυτός ο στόχος «δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής», εκτίμησε.
Ο Άντε Ρίνε, δικηγόρος, έχει διατελέσει πρόεδρος πολλών συνδικάτων τη δεκαετία του 2000 και ως το 2014. 
Στον συνδικαλιστικό τομέα έχει αποκτήσει τη φήμη του αδιάλλακτου: απείλησε τακτικά να κηρύξει απεργία, ενώ οι αντίπαλοί του του έχουν αποδώσει το παρατσούκλι του «απατεώνα της αγοράς εργασίας».

 

Read previous post:
Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Επεκτείνεται και για το 2019 η δυνατότητα άρσης της ακινησίας των οχημάτων με την καταβολή αναλογικών τελών κυκλοφορίας.

Close