Το να δανείζεσαι δεν είναι πολύ καλύτερο από το να ζητιανεύεις. Όπως το να δανείζεις με τόκο δεν είναι πολύ καλύτερο από το να κλέβεις. Gotthold Ephraim Lessing, 1729-1781, Γερμανός διαφωτιστής

«Ανθρώπων Άστεα» στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως της Άνδρου

8 Ιουνίου, 2023

Εικαστικές δημιουργίες που εμπεριέχουν, εκτός άλλων, προβληματισμούς γύρω από τη λειτουργία του συλλογικού ασυνειδήτου, την ανθεκτικότητα και τις μεταλλαγές του, παρουσιάζουν από 29 Ιουλίου οι ΠΛΟΕΣ, στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, στην Χώρα της Άνδρου. Ο τίτλος του εικαστικού θεσμού ΠΛΟΕΣ που εφέτος συμπληρώνει 29 χρόνια, και ο υπότιλτος «Ανθρώπων Άστεα» της φετινής διοργάνωσης παραπέμπει όχι απλώς στα άστεα, τις πόλεις αλλά επίσης «στο συλλογικό θυμικό, στους πολιτισμικούς  τρόπους που σχηματίζουν οι άνθρωποι την καθημερινότητά τους, μέσα από ό,τι και από όσα με κοινή συναίνεση δημιουργούν» σημειώνει η ιστορικός  Αθηνά Σχινά, που επιμελείται την έκθεση. 

Οι καλλιτέχνες  συμετέχουν με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και εγκαταστάσεις και είναι οι: Στέλιος Γαβαλάς, Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου,  Ανδρέας Δεβετζής, Χριστίνα Δουζένη, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Ιωάννα Καζάκη, Ηλίας Καφούρος, Καλλιόπη Λεμού (Calliopi Lemos), Φιλιππίνα Λιβιτσάνου, Κωνσταντίνος Μάσσος, Ισμήνη Μπονάτσου, Χρήστος Παλλαντζάς, Βασίλης Παπανικολάου, Κώστας Παππάς, Ανδρέας Σινόπουλος, Χρυσούλα Σκεπετζή, Αμαλία Σταυρουλάκη, Βίκυ Τσαλαματά , Κώστας Χριστόπουλος.

Διάρκεια έκθεσης έως 1/10/2023