Μετά το Άουσβιτς ξέρουμε για τι είναι ικανός ο άνθρωπος. Μετά τη Χιροσίμα ξέρουμε τι διακυβεύεται - Βίκτωρ Φρανκλ

«Αντανακλάσεις», η έκθεση ζωγραφικής της Ελευθερίας Εμμανουήλ

23 Μαΐου, 2018

Τις «Αντανακλάσεις» της θα εγκαινιάσει η ζωγράφος Ελευθερία Εμμανουήλ την Κυριακή 27 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στον καλλιτεχνικό χώρο An Art Artistry.

«Αντανακλάσεις, για μένα, με μια μεταφορική έννοια είναι τα είδωλα που εκπέμπει ο εαυτός…», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καλλιτέχνις και διευκρινίζει ότι «Τα εσωτερικά μου τοπία αντικατοπτρίζουν τον εαυτό τους πάνω στον καμβά, χωρίς λογική πρόθεση και διανοητική επεξεργασία». Αναφορικά, μάλιστα, με την τεχνική που εφαρμόζει και την επιλογή χρωμάτων, η Ελευθερία Εμμανουήλ κάνει γνωστό ότι «Όλα τα έργα έχουν δουλευτεί αποκλειστικά με ακρυλικά χρώματα. Η τεχνική abstract με βοήθησε να υπαινιχθώ τα τοπία σε ελεύθερη μορφή και να μην εγκλωβιστώ στη ρεαλιστικότητα των μορφών. Με την πρώτη ματιά βλέπουμε μία γραμμή στον ορίζοντα που πάνω της προσπαθεί να υπάρξει ζωή, κάποτε τα καταφέρνει κι άλλοτε όχι. Αντανακλάσεις των εσωτερικών τοπίων, γραμμές που αναδύονται και τεντώνονται για να ξεπεράσουν το όριο, το πλαίσιο, την εγκατάλειψη, για να βρουν τη δύναμη και το φως μιας αλλαγής».

Η έκθεση ζωγραφικής «Αντανακλάσεις – Reflections» θα διαρκέσει από τις 27 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά 18.00-22.00, τηλ.: 2103220082.

An Art Artistry Μονής Αστερίου 4, στην Πλάκα, κοντά στην Πλατεία Κυδαθηναίων.

Η Ελευθερία Εμμανουήλ γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Θέατρο και εργάστηκε ως ηθοποιός. Ασχολείται με τη ζωγραφική αρκετά χρόνια και έχει συμμετάσχει με έργα της σε ομαδικές εκθέσεις. Από το 2014 έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις και η τέταρτη είναι η μέλλουσα με τον τίτλο «Αντανακλάσεις».

 

Read previous post:
Αρτοποιός και ανεργία δεν …συμβαδίζουν!

Στροφή στην αρτοποιία, για να μην αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας, προτείνουν στους νέους οι εκπαιδευτικοί των Επαγγελματικών Σχολών του...

Close