Η ίδια η απελπισία, αν συνεχιστεί για πολύ καιρό, μπορεί να γίνει ένα είδος καταφυγίου όπου μπορεί κανείς να βολευτεί και να αισθάνεται άνετα. Charles-Augustin Sainte-Beuve, 1804-1869, Γάλλος κριτικός

Άνοιξε το πρώτο καφέ στο οποίο επιτρέπονται οι σκύλοι

30 Σεπτεμβρίου, 2020

Οι Σαουδάραβες θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τον καφέ τους έχοντας δίπλα τους τον σκύλο τους στο πρώτο καφέ που άνοιξε στη χώρα τους, στο οποίο επιτρέπονται τα τετράποδα.

Το καφέ “Barking Lot” άρχισε να λειτουργεί τον Ιούνιο στην παραλιακή πόλη Χόμπαρ, στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, στην οποία λίγοι είναι οι εξωτερικοί χώροι στους οποίους επιτρέπονται οι σκύλοι.

Τα τετράποδα αυτά απαγορεύονται συνήθως στους δημόσιους χώρους και θεωρούνται ακάθαρτα στην ισλαμική θρησκεία, σε αντίθεση με τις γάτες.

Η θρησκευτική αστυνομία του βασιλείου, η άλλοτε επιφορτισμένη με τον σεβασμό στον διαχωρισμό των φύλων, οι εξουσίες της οποίας έχουν ωστόσο δραστικά περιοριστεί, είχε απαγορεύσει τις βόλτες με σκύλους με το επιχείρημα ότι οι άνδρες επωφελούνται από αυτές για να φλερτάρουν γυναίκες.

Ωστόσο η απαγόρευση αυτή καταστρατηγείται ευρέως στη χώρα και όλο και συχνότερα βλέπει κανείς ανθρώπους που κάνουν βόλτα με τα ζώα συντροφιάς.

Μέρη στα οποία επιτρέπονται οι σκύλοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε πολλές πόλεις και η υιοθεσία αδέσποτων έχει γίνει πιο δημοφιλής στο βασίλειο, το οποίο εκσυγχρονίζεται σε κάποια επίπεδα στο πλαίσιο του σχεδίου “Vision 2030” του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Η Νταλάλ Άχμεντ, η Κουβεϊτιανή ιδιοκτήτρια του καφέ, διηγείται ότι της ήρθε η ιδέα να το ανοίξει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που είχε κάνει προηγουμένως στη Σαουδική Αραβία.

“Είχα έρθει στη Σαουδική Αραβία με τον σκύλο μου, αλλά δεν μπορούσα να κάνω μαζί του βόλτα στην παραλία”, λέει.

“Είχα στενοχωρηθεί πολύ και αποφάσισα να συμβάλω ανοίγοντας ένα καφέ για τους ανθρώπους που έχουν σκύλους, αλλά και γι’ αυτούς που δεν έχουν”, συνεχίζει.

Νέοι άνδρες και γυναίκες πίνουν τον καφέ τους στο “Barking Lot” έχοντας μαζί τους τους σκύλους τους να παίζουν εκεί δίπλα τους, να κάθονται στην αγκαλιά τους ή να στέκονται υπομονετικά δίπλα στα πόδια τους την ώρα που παραγγέλνουν στον πάγκο τον καφέ τους.

Το καφέ αυτό διαθέτει και υπηρεσία καλλωπισμού, η οποία αναλαμβάνει να πλύνει τον σκύλο κάποιου πελάτη και να τον στεγνώσει.

Περισσότερα στη κατηγορία Life
Βιτρό για το πιο παλιό γερμανικό μοναστήρι από τον Γκέρχαρντ Ρίχτερ

Τρία βιτρό σε ένα γοτθικό μοναστήρι στο Tholey της Γερμανίας είναι το τελευταίο μεγάλης κλίμακας έργο του παγκοσμίου φήμης Γερμανού...

Close