Αν εφαρμοστούν οι νόμοι της Νυρεμβέργης, τότε κάθε μεταπολεμικός Αμερικανός πρόεδρος θα έπρεπε να είχε κρεμαστεί. Noam Chomsky, 1928- , Αμερικανός γλωσσολόγος & ακτιβιστής

Άνοιξε  και πάλι τις πύλες του για το κοινό ο Δημοτικός Κήπος Χανίων

Άνοιξε  και πάλι τις πύλες του για το κοινό ο Δημοτικός Κήπος Χανίων, που παρέμενε κλειστός από το Νοέμβριο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία Covid-19.
Ο Δημοτικός Κήπος θα παραμένει ανοικτός κάθε ημέρα από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, ενώ σήμερα πρώτη ημέρα της λειτουργίας του η είσοδος για το κοινό γινόταν από την πύλη επί της οδού Τζανακάκη.
Τις τελευταίες ημέρες τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου εργάστηκαν, για να καταστήσουν και πάλι επισκέψιμο και ασφαλή το χώρο, πραγματοποιώντας εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού εντός του πάρκου, ενώ κλαδεύτηκαν και τα δέντρα που υπάρχουν στον μεγάλο χώρο πρασίνου. Τις εργασίες επιθεώρησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μιχάλης Τσουπάκης. 
Παράλληλα από σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου, επαναλειτουργούν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων (πίσω από το δημαρχείο της πόλης), η Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη (εντός του Δημοτικού Κήπου Χανίων) και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού (πάνω από το δημοτικό γυμναστήριο στον Άνω Σταλό).
Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες προστασίας από την πανδημία, είτε με το σύστημα «δανεισμού με παραγγελία», είτε με τη «δανειστική βιβλιοθήκη κατ’ οίκον», για τα άτομα με αναπηρίες και τους ηλικιωμένους.
 Οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού είναι οι εξής ανά ίδρυμα:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-14:00. Σάββατο, 10:00-13:00.
Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30-14:30. Σάββατο, 9:30-14:00.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-14:00.