Θα έρθει η εποχή που οι άνθρωποι, όπως και εγώ, θα βλέπουν τη δολοφονία των ζώων, όπως τώρα βλέπουν τη δολοφονία των ανθρώπων! Leonardo da Vinci, 1452-1519, Ιταλός σοφός

Άνοιξε η πόρτα της εισόδου στη ΔΟΕ για FIFA και Ινφαντίνο

5 Δεκεμβρίου, 2019

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έχει προταθεί για μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά ο επικεφαλής του World Athletics (πρώην IAAF), Σεμπάστιαν Κόε, θα πρέπει να περιμένει, αφού στην περίπτωσή του υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα που δεν το επιτρέπουν, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Η FIFA και η World Athletics, δύο από τις μεγαλύτερες αθλητικές ομοσπονδίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν εκπροσωπούνται στη ΔΟΕ από το 2015, μετά την αποχώρηση των τότε προέδρων τους, Σεπ Μπλάτερ και Λαμίν Ντιάκ.

Για χρόνια, η ιδιότητα μέλους της ΔΟΕ για τους επικεφαλής του ποδοσφαίρου και του κλασικού αθλητισμού θεωρείτο σχεδόν αυτόματη. Ωστόσο, οι δύο διεθνείς ομοσπονδίες έχουν μείνει στο περιθώριο τα τελευταία χρόνια, καθώς ενεπλάκησαν σε εκτεταμένα σκάνδαλα διαφθοράς και ντόπινγκ που αμαύρωναν την εικόνα τους. Ο Ντιάκ, ο οποίος πάντως αρνείται την κατηγορία, βρίσκεται αντιμέτωπος με δίκη για διαφθορά στη Γαλλία τον Ιανουάριο.

Ο Μπαχ είπε ότι ο Ινφαντίνο…

Read previous post:
Στην Τυνησία ο Αλ. Τσίπρας για την 34η Διάσκεψη του Αραβικού Ινστιτούτου Επιχειρηματιών

Στην Τυνησία βρίσκεται από σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 34ης Διάσκεψης του...

Close