Αγαπητές μελλοντικές γενιές: Δεχτείτε, παρακαλώ τη συγνώμη μας. Είχαμε γίνει τύφλα από το πετρέλαιο - Kurt Vonnegut

Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ιταλία εκφράζουν πολιτικοί και οικονομολόγοι

25 Μάιος, 2018

Την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην Ιταλία και για τις συνέπειες που θα είχε για την Γερμανία ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη εκφράζουν το Οικονομικό Συμβούλιο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ και ο καθηγητής Οικονομίας και μέλος της Επιτροπής «Σοφών» της γερμανικής κυβέρνησης Πέτερ Μπόφινγκερ.

«Η γερμανική κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει να την εκβιάσουν και δεν πρέπει να συμφωνήσει σε ανάληψη ευθύνης των γερμανών αποταμιευτών, μέσω την κοινής ευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων», υποστηρίζει ο Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Συμβουλίου του CDU Βόλφγκανγκ Στάιγκερ σε άρθρο του στην νέα έκδοση του περιοδικού Focus που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Ο κ. Στάιγκερ προειδοποιεί ακόμη τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας για τα επισφαλή δάνεια των τραπεζών, τονίζοντας ότι η συγκέντρωσή τους στους ισολογισμούς είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να αποδειχθεί το τέλος του ευρώ.

«Οι λαϊκιστές της Ρώμης παίζουν συνειδητά με το μέλλον του κοινού νομίσματος», αναφέρει και κάνει λόγο για «μεγάλο κίνδυνο» για τον γερμανό φορολογούμενο στην περίπτωση εξόδου της Ιταλίας από την Ευρωζώνη.

Read previous post:
Iταλία: Ο Τζουζέπε Κόντε ετοιμάζει την κυβερνητική ομάδα

Ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συνεχίζει να εργάζεται για την οριστικοποίηση της κυβερνητικής του ομάδας.

Close