Όταν κάποιος φωνάζει “ζήτω η ελευθερία”, έχει στο νου του, προφανώς, τη δική του. George Bernanos, 1888-1948, Γάλλος συγγραφέας

Ανεξαρτητοποιήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Αβαρλής και Γ. Αρβανίτης

27 Νοεμβρίου, 2018

Την ανεξαρτητοποίηση τους από τις παρατάξεις “Πρωτοβουλία” και “Ανοιχτή Πόλη” ανακοίνωσαν οι Γιώργος Αρβανίτης και Γιώργος Αβαρλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, ακολουθώντας τον “δρόμο” που άνοιξε λίγες ώρες νωρίτερα ο Ανδρέας Κουράκης.

Ο Γιώργος Αρβανίτης δήλωσε την ανεξαρτητοποίηση του από τη διοικούσα παράταξη ασκώντας κριτική στον δήμαρχο. “Το χαρακτηριστικό της δεύτερης θητείας ήταν η καθυπόταξη της παράταξης και των δημοτικών διαδικασιών στις προσωπικές επιλογές του Γιάννη Μπουτάρη”, είπε.

Από την παράταξη “Ανοιχτή Πόλη”, με επικεφαλής την Ρία Καλφακάκου, ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αβαρλής δηλώνοντας πως “οι δημοτικές κινήσεις εξάντλησαν την όποια δυναμική τους. Με την αποχώρησή μου ελπίζω ότι θα συμβάλω στην προσπάθεια συσπείρωσης των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων ώστε ένα νέο δημοτικό σχήμα να διεκδικήσει με προοπτική νίκης τον δήμο Θεσσαλονίκης”.

Οι Αρβανίτης, Αβαρλής και Κουράκης που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τις παρατάξεις τους -μαζί με την επικεφαλής της παράταξης “Γειτονιές σε Δράση”, Μόνικα Αϊβάζογλου και τον επίσης ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, Παναγιώτη Αβραμόπουλο- αποτελούν την ομάδα των “5” δημοτικών συμβούλων από διαφορετικές παρατάξεις που έχουν ως στόχο την κάθοδο ως παράταξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Α.Καρ.

διαβάστε επίσης:

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του Γ. Μπουτάρη ο Α. Κουράκης

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

Για σήμερα Τρίτη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά.

Close