Η αλλαγή είναι η διαδικασία με την οποία το μέλλον εισβάλλει στις ζωές μας. Alvin Toffler, 1928-, Αμερικανός συγγραφέας & μελλοντολόγος

Ανεξάρτητη υπηρεσία πολιτικής προστασίας ζητά, με αφορμή την θεομηνία στη Χαλκιδική, η Ελληνική Λύση

11 Ιουλίου, 2019

Τη θεσμοθέτηση ανεξάρτητης υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, που θα δρα σε έκτακτες ανάγκες άμεσα και “χωρίς εξάρτηση” από την πολιτική ηγεσία, ζητά η Ελληνική Λύση, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της για τα θύματα της φυσικής καταστροφής που έπληξε τη Χαλκιδική.

“Η Ελληνική Λύση εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο των 6 συμπολιτών μας από την θεομηνία στη Χαλκιδική, ενώ συμπαρίσταται και στις οικογένειες των δεκάδων τραυματιών. Την ίδια στιγμή φάνηκε για άλλη μία φορά η γύμνια του κρατικού μηχανικού, και οι τραγικές καθυστερήσεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές” τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος και επισημαίνεται :

“Η Ελληνική Λύση ζητά την άμεση θεσμοθέτηση ανεξάρτητης υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, που θα μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, δίχως την εξάρτηση από την πολιτική ηγεσία. Ταυτόχρονα επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για καθιέρωση του θεσμού της πολιτοφυλακής και Εθνοφυλακής, ώστε οι πολίτες να συνδράμουν στην πρόληψη και διαχείριση του εκάστοτε κινδύνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την τραγωδία στο Μάτι Αττικής με τους 100 νεκρούς είχαμε την εξαγγελία δημιουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών κατά τα Αμερικανικά πρότυπα. Φαίνεται για όλη μία φορά ξεκάθαρα, πως και αυτή η εξαγγελία έμεινε στα λόγια”.

Read previous post:
Σε 1.182 ανέρχονται οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για την αντιμετώπιση των συμβάντων από την κακοκαιρία

Η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 1.182 κλήσεις κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της σφοδρής κακοκαιρίας στην Βόρεια Ελλάδα και σε άλλες...

Close