Έχει γίνει συνήθεια να διακηρύσσουμε τα δικαιώματά μας με απώτερο σκοπό να αμελήσουμε τα καθήκοντά μας. - Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας

Ανδ. Ξανθός – Δ. Παπαδημούλης: H επόμενη ημέρα της Ευρώπης είναι το μεγάλο στοίχημα των Ευρωεκλογών

19 Μαΐου, 2019

Το μεγάλο στοίχημα των Ευρωεκλογών είναι η επόμενη ημέρα της Ευρώπης και τι είδους Ευρώπη θέλουμε, τόνισαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Από το Ρέθυμνο και στο πλαίσιο εκδήλωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος για τις Ευρωεκλογές οι κύριοι Ξανθός και Παπαδημούλης στις δηλώσεις τους εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ξανθός τόνισε: «Το μεγάλο στοίχημα για τις Ευρωεκλογές είναι τι είδους Ευρώπη θέλουμε. Θέλουμε μια Ευρώπη στην οποία κερδίζουν έδαφος η ακροδεξιά, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ή θέλουμε μια Ευρώπη κοινωνική, αλληλέγγυα και δημοκρατική; Νομίζω ότι αυτό είναι το κρίσιμο δίλλημα.

Αντιπαρατίθενται δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια σε αυτές τις Ευρωεκλογές, ένα προοδευτικό και ένα συντηρητικό.

Η προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ευρύτερη προοδευτική συμμαχία είναι να ενισχύσει στην Ευρώπη τις φωνές και τις πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν μια επανίδρυση της Ευρώπης με βάση τις άξιες της αλληλεγγύης, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών».

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε και στο κλίμα τεχνητής πόλωσης που, όπως είπε, καλλιεργήθηκε από την αντιπολίτευση τις προηγούμενες ημέρες επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο να παρακολουθήσει αυτή την τακτική.

Όπως επεσήμανε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα αξιοπρεπές πολιτικό αφήγημα σήμερα, κατάφερε να βγάλει την χώρα από την κρίση, από τα μνημόνια, με την κοινωνία όρθια, κατάφερε να στηρίξει τους αδύναμους, να διασφαλίσει την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας, να δώσει δείγματα γραφής ενός άλλου ήθους στο δημόσιο βίο και στη διακυβέρνηση της χώρας.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό και με αυτό το αφήγημα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για την Ευρώπη άλλα και για την Ελλάδα που θέλουμε».