Σε όλες τις εποχές, η πολιτική ήταν η τέχνη του παραλόγου. Stefan Zweig, 1881-1942, Αυστριακός συγγραφέας

Ανάπλαση περιοχής του Δενδροποτάμου από τον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

14 Ιανουαρίου, 2020

Σε ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων του συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, προχωρά ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη. Βασική προτεραιότητα του έργου είναι η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου με στόχο να γίνει φιλικός και ασφαλής προς τους κατοίκους και προσβάσιμος για όλους, ιδιαίτερα για ανθρώπους με αναπηρία.
Η μελέτη παρουσιάστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης και σύμφωνα με τους μελετητές, με τις απαραίτητες εργασίες που θα ακολουθήσουν, θα επιδιωχθεί η αναμόρφωση των ελεύθερων χώρων με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πεζοδρομήσεις, ανακατασκευή πεζοδρομίων, δημιουργία δενδροστοιχιών, κατασκευή ηλεκτροφωτισμού. Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των περίπου 4,2 εκατ. ευρώ. 
Οι περιοχές που θα πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις είναι οι: οδοί Νικηταρά, Κύπρου, Σόλωνος -Ινδικό Νεκροταφείο- 5ο Δημοτικό Σχολείο, πάροδοι της οδού Παπάγου και η περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις του “Φάρου του Κόσμου”. 

Read previous post:
Περιοδεία του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ότι «Μακεδονία δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη» ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, άρχισε σήμερα, από...

Close