Δημοκρατία υπάρχει εκεί όπου ένας πολίτης έχει το δικαίωμα να πει ελεύθερα πως δεν υπάρχει Δημοκρατία - Τζων Κένεθ Γκαλμπραίθ

Αναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις εποχιακών λουλουδιών από τον Δήμο Πειραιά

21 Μαΐου, 2020

Αναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις εποχιακών φυτών και λουλουδιών πραγματοποιεί ο Δήμος Πειραιά σε πάρκα, κήπους, πλατείες, με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση της πόλης.
 Παράλληλα, εργαζόμενοι της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου προχωρούν καθημερινά σε καθαρισμούς, εργασίες κλαδέματος και συντηρήσεις πρασίνου, «έτσι ώστε το κέντρο και οι γειτονιές της πόλης να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά.
 Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε, ότι στόχος της δημοτικής αρχής με αυτές τις παρεμβάσεις, είναι να δημιουργηθούν όμορφα σημεία στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, προσθέτοντας: «Κύριο μέλημά μας είναι να φροντίζουμε τόσο για τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, όσο και για την καλαισθησία τους. Ο Δήμος Πειραιά καλύπτει μια πολύ μεγάλη έκταση και οι ανάγκες φροντίδας του πρασίνου είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε καθημερινά σε όσα περισσότερα σημεία της πόλης μπορούμε, με δεδομένο και το μειωμένο έμψυχο δυναμικό που διαθέτει η υπηρεσία Πρασίνου». Ο δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε επίσης, ότι και οι ιδιοκτήτες οικοπέδων θα πρέπει, εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε, να τα διατηρούν καθαρά.  Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τους χώρους πρασίνου και όχι μόνο. Θλίβομαι πραγματικά για τους βανδαλισμούς κοινόχρηστων χώρων που παρατηρούνται στην πόλη μας. Πρόκειται για λυπηρά φαινόμενα που πρέπει επιτέλους να εκλείψουν, προκειμένου να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση οι παρεμβάσεις που υλοποιούμε  για έναν καθαρό Πειραιά. Για να έχει αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει όλοι να προστατεύουμε τη δημοτική περιουσία».
 Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Αντωνία Καρακατσάνη, σε σχετική δήλωση τόνισε, ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι εργασίες ανάπλασης και συντήρησης του πρασίνου σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, προσθέτοντας:  «Καταβάλλουμε καθημερινά μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να αλλάξουμε προς το καλύτερο όλους τους δημοτικούς μας χώρους. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να ομορφύνουμε όλες τις γειτονιές του Πειραιά». 
 Β.Π.
 

Read previous post:
ΗΠΑ-Πανεπιστήμιο Κολούμπια-: Περισσότεροι από 35.000 θάνατοι από κορονοϊό θα είχαν αποφευχθεί με λήψη μέτρων νωρίτερα

Περισσότεροι από 35.000 θάνατοι εξαιτίας του νέου κορονοϊού θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί στις ΗΠΑ εάν είχαν εφαρμοστεί περιοριστικά μέτρα...

Close