Η λύση της κυβέρνησης σ’ ένα πρόβλημα είναι συνήθως εξίσου κακή με το πρόβλημα  - Milton Friedman

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ για την κάλυψη της υπόθεσης απαγωγής της 10χρονης

22 Ιουνίου, 2020

Yπερβολικές και αντίθετες με κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι, σύμφωνα με το Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ οι λεπτομερείς αναφορές σε όσα διέπραξε η φερόμενη ως δράστιδα σε βάρος της 10χρονης, που έπεσε θύμα απαγωγής στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Το Συμβούλιο σε ανακοίνωση του, με αφορμή δημοσιεύματα και εκπομπές για την υπόθεση, σημειώνει ότι “ ελλοχεύει ο κίνδυνος απρεπούς και βάναυσης έκθεσης της ανήλικης στα μάτια της κοινής γνώμης με ενδεχόμενο στιγματισμού και έμμεσης διαπόμπευσής της”

Τέλος, καλεί τους δημοσιογράφους “ να συναισθανθούν το μέγεθος της κοινωνικής ευθύνης τους και της επαγγελματικής ηθικής και να αποφεύγουν τέτοιου είδους αναφορές και περιγραφές, που αφ΄ ενός μεν βλάπτουν την εικόνα των θυμάτων βίαιων και ασελγών πράξεων με πιθανές συνέπειες στη μετέπειτα ζωή τους και αφ ετέρου μειώνουν την αξιοπιστία των ΜΜΕ και γενικότερα του τύπου”.

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού σε εταιρία αμερικανικών συμφερόντων

Την ευθύνη για την έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε εταιρία αμερικανικών συμφερόντων, στις 8 Ιουνίου, στην Λεωφόρο Κ. Καραμανλή, στη...

Close