Η αλλαγή είναι η διαδικασία με την οποία το μέλλον εισβάλλει στις ζωές μας. Alvin Toffler, 1928-, Αμερικανός συγγραφέας & μελλοντολόγος

Ανακοίνωση του Λ. Κυρίζογλου για την καταγγελία του ΚΚΕ σε σχέση με το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητής

26 Αυγούστου, 2019

«Δεν πρόκειται για κανένα καινούργιο μέτρο. Όλα τα χρόνια, σύμφωνα με τον νόμο, κατά πάγια τακτική, η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης καθαιρεί κάθε είδους διαφημιστικό υλικό από τις κολώνες της ΔΕΗ, από τις κολώνες του δημοτικού φωτισμού, από δέντρα κλπ. Το ίδιο ισχύει και για τις χάρτινες αφίσες όλων των κομμάτων αδιακρίτως, γεγονός το οποίο είναι γνωστό εδώ και χρόνια στην ΚΝΕ» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωσή του Γραφείου Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με αφορμή καταγγελία της τομεακής επιτροπής και του τομεακού συμβουλίου Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ για τη στάση του δημάρχου, Λάζαρου Κυρίζογλου, απέναντι στην προβολή του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

«Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη εντολή στην υπηρεσία καθαριότητας για καθαίρεση των αφισών της ΚΝΕ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του δήμου και προστίθεται ότι «απλά η υπηρεσία εφάρμοσε τον νόμο, ενέργεια με την οποία συμφωνεί και η διοίκηση του δήμου».

«Στην εκπρόσωπο της ΚΝΕ, η οποία επικοινώνησε με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο κ. Κυρίζογλου υπέδειξε νόμιμο τρόπο ικανοποίησης του σχετικού αιτήματος: Κατάθεση αίτησης με την οποία να υποδεικνύονται τα σημεία και τοποθέτηση πλακάτ, τα οποία μετά το πέρας των εκδηλώσεων περισυλλέγονται είτε από τους ίδιους είτε από τον δήμο. Ακόμη, ύστερα από αίτηση, είναι δυνατή η τοποθέτηση ορισμένων διαφημιστικών μπάνερς των εκδηλώσεων της ΚΝΕ, τα οποία μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα απομακρύνει η οργάνωση. Η εκπρόσωπος του ΚΚΕ δεν αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση».

Read previous post:
Η πυρκαγιά στο Γκραν Κανάρια τέθηκε υπό έλεγχο

Η πυρκαγιά, που μαινόταν την περασμένη εβδομάδα στο εσωτερικό του ισπανικού νησιού Γκραν Κανάρια και απειλούσε φυσικά καταφύγια, τέθηκε υπό...

Close