Η ιστορία καταδεικνύει ότι ο καπιταλισμός είναι αναγκαία συνθήκη για την πολιτική ελευθερία. Δεν είναι όμως και ικανή συνθήκη - Milton Friedman

Ανακοίνωση του Διαγόρα για την άνοδο στην Basket League

Μετά την επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΕΟΚ αναφορικά στις δύο ομάδες που εξασφάλισαν την άνοδο, από την Α2 ανδρών, στην Basket League, o Διαγόρας Δρυοπιδέων, εξέδωσε ανακοίνωσε για την ιστορική άνοδο. «Ο Διαγόρας εξασφάλισε το δεύτερο εισιτήριο για την άνοδο στην Α1 κατηγορία, μετά και τη διακοπή του πρωταθλήματος στις 7 Μαρτίου λόγω του κορονοϊού. Η ομάδα με καταγωγή από τη Κύθνο, που μετρά 4 ανόδους σε 5 έτη, πραγματοποίησε μια ιστορική χρονιά, καθώς εκτός από την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια, έφτασε στον ημιτελικό Kυπέλλου Ελλάδας,» αναφέρει η ομάδα της Κύθνου που αγωνιζόταν στο Αιγάλεω την περασμένη σεζόν.  

Ο πρόεδρος της ομάδας, Γιαννούλης Καλλίλας, που βρίσκεται στα ηνία του Διαγόρα από το 2009 και οι παλαιότερες “καραβάνες”, ο αρχηγός Μιχάλης Καρασταμάτης και ο Λεωνίδας Παπαδολιάς που έχουν στο παλμαρέ τους 4 ανόδους σε 5 χρόνια παρουσίας στους “ πράσινους”, έκαναν τον απολογισμό της χρονιάς.

Ο πρόεδρος του Διαγόρα, Γιαννούλης Καλλίλας δήλωσε: «Μετά από πολύ αγώνα και κόπο όλα αυτά τα χρόνια, η φετινή σεζόν ήταν η ιστορικότερη για τον Διαγόρα, αφού έκλεισε με άνοδο στα μεγάλα “σαλόνια” της Α1. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι για να φτάσει η ομάδα σε αυτό το επίπεδο, παίκτες, προπονητές, βοηθούς, φιλάθλους και όλους όσους έχουν αγαπήσει τον Διαγόρα και έχουν βοηθήσει να κάνει αυτό το τεράστιο άλμα».

Ο αρχηγός της ομάδας, Μιχάλης Καρασταμάτης, τόνισε: «Κανείς δεν ήθελε να τελειώσει έτσι η χρονιά, αλλά αφού συνέβη, νομίζω ότι στο τέλος νιώθουμε δικαιωμένοι. Κακά τα ψέματα η ομάδα ήταν φαβορί για την άνοδο με τις προσθήκες που έκανε το καλοκαίρι, ιδιαίτερα με την τριάδα Καράμπουλα, Πετροδημόπουλου και Λιακόπουλου. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα μέσα στην χρονιά, αλλά πήραμε αυτό που αξίζαμε στο τέλος και βέβαια η συμμετοχή μας στον ημιτελικό κυπέλλου ήταν μια τεράστια επιτυχία για το σωματείο.

Η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια δείχνει μια σταθερά ανοδική πορεία, με εξαίρεση την αναγνωριστική χρονιά μας πέρυσι στην Α2, φέτος έγραψε μια ακόμη άνοδο, την τέταρτη σε 5 χρόνια και αυτό οφείλεται στο καλό κλίμα που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο πρόεδρος που έχει δώσει και την ψυχή του σε αυτήν την ομάδα. Τέλος ελπίζω να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό που ζούμε και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και σε αυτό που αγαπάμε όλοι, στο να παίζουμε μπάσκετ».

Τέλος, ο Λεωνίδας Παπαδολιάς σχολίασε: «Το ταξίδι του Διαγόρα ξεκίνησε από τα τοπικά πρωταθλήματα, όπου άρχισα να αγωνίζομαι και εγώ στην ομάδα και κατέληξε στην πιο επιτυχημένη του χρονιά με αυτή την άνοδο. Οι προσπάθειες της διοίκησης και ιδιαίτερα του προέδρου μας ευδοκίμησαν και καταφέραμε να φτάσουμε στον προορισμό μας, που ήταν για όλους η Βasket league. Ελπίζω και εύχομαι να βρεθούν οι προϋποθέσεις για να αγωνιστούμε στην Α1 κατηγορία, αλλά αν αυτό δεν επιτευχθεί θα προσπαθήσουμε να είμαστε και πάλι πρωταγωνιστές στην Α2».

Ασπασία Βελονάκη

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Ελβετία: Επανεκκίνηση στις 19 Ιουνίου

Το ελβετικό πρωτάθλημα προστίθεται στη λίστα αυτών που ετοιμάζονται για την επανεκκίνησή τους, μετά τη μακρά διακοπή που προκάλεσε η...

Close