Ο πόλεμος δεν μπορεί να φέρει πραγματικά οικονομική ανάπτυξη (όχι άμεσα τουλάχιστον) δεδομένου ότι αύξηση του πλούτου ποτέ δεν μπορεί να προέλθει από καταστροφή αγαθών. Ludwig von Mises, 1881-1973, Ιταλός οικονομολόγος

Ανακοίνωση Γιώργου Τζιάλλα, σε απάντηση ισχυρισμού του δημάρχου Πυλαίας- Χορτιάτη για τη μαρίνα της Πυλαίας

15 Φεβρουάριος, 2019

Σε απάντηση του ισχυρισμού του δημάρχου Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνατίου Καϊτεζίδη σε διαδικτυακή εκπομπή, για δήθεν ολιγωρία του υπουργείου Τουρισμού όσον αφορά τη σύμβαση παραχώρησης της Μαρίνας Πυλαίας, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σας ενημερώνουμε ότι το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της ζώνης του τουριστικού λιμένα Πυλαίας, δεν ‘χάθηκε’ στο γραφείο του υπουργού ή οπουδήποτε αλλού στο υπουργείο Τουρισμού, όπως ισχυρίστηκε ο δήμαρχος.
Το αρμόδιο τμήμα Συμβάσεων και Ελέγχου της διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών του υπουργείου Τουρισμού, απέστειλε στον δήμαρχο Πυλαίας το σχέδιο της σύμβασης στις 23 Μαρτίου 2018, και έχει τηρηθεί το αρχείο της ηλεκτρονικής αποστολής του. Μάλιστα, δημοσιεύματα στις 30 Μαρτίου 2018 φιλοξενούν δηλώσεις του δημάρχου, με τις οποίες χαιρέτισε το γεγονός ότι το σχέδιο της σύμβασης ήταν έτοιμο.
Ωστόσο, από τις 23 Μαρτίου 2018 μέχρι σήμερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από τον δήμο, παρότι ζήτησαν γραπτώς, τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, ή την αποστολή τυχόν παρατηρήσεών του, όπως ορίζει η διαδικασία.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, καλό θα ήταν ο δήμαρχος να μην καταλογίζει στο υπουργείο Τουρισμού κωλυσιεργία που ο ίδιος επέδειξε, και να μην αποποιείται των ευθυνών του.
Πόσω μάλλον, όταν οφείλεται στις παραλείψεις του δήμου η καθυστέρηση της διαδικασίας το τελευταίο έτος, σε ένα έργο σημαντικό για την περιοχή και την τοπική κοινωνία – καθυστέρηση η οποία ζημιώνει τα συμφέροντα του ίδιου του δήμου.
Είμαστε σε αναμονή για την απόκριση του δήμου επί του σχεδίου, όπως επίσης και επί των απαιτούμενων δεσμεύσεών του που απορρέουν από το σχέδιο, συμπεριλαμβανομένης της παραχώρησης έκτασης ενός στρέμματος για την χερσαία ζώνη της μαρίνας».

 

Read previous post:
ΣΕΤΚΕ: «Βορά» πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων η κατάταξη και η πιστοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων

«Με απορία και έκπληξη βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες και ώρες το θέμα της κατάταξης και της πιστοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων...

Close