Θα πάρει πολύ καιρό και σίγουρα η Δύση θα παραμείνει ο κυρίαρχος πολισμός για μεγάλο διάστημα μέσα στον επόμενο αιώνα, αλλά η παρακμή ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη - Σάμιουελ Χάντιγκτον

Ανάγκη για πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα

24 Μαΐου, 2019

Την ανάγκη τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να αποκτήσουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό, προκειμένου να σταματήσουν να δείχνουν ως «κούρσα για ένα άλογο» σημειώνει σε σχετική του ανάλυση το Reuters. 

    Χρησιμοποιεί το παράδειγμα της κυριαρχίας της Σάλτσμπουργκ στην αυστριακή Bundesliga για περισσότερα από 10 χρόνια, τονίζοντας ότι αυτή την σεζόν συνέβη κάτι παράξενο. 

     «Ήταν στην κορυφή με διαφορά εννέα βαθμών και όδευε προς ακόμη έναν εύκολο τίτλο, όταν το προβάδισμά της μειώθηκε σε τέσσερις βαθμούς σε μία νύχτα, επαναφέροντας την κούρσα τίτλου, εισάγοντας ένα νέο σύστημα βαθμολόγησης σε μια προσπάθεια να γίνει πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Η Σάλτσμπουργκ από τότε που έλαβε την οικονομική υποστήριξη της Red Bull το 2005, κέρδισε τον τίτλο 10 φορές, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων έξι στη σειρά.
Η επιτυχία τους είχε ένα φαινόμενο χιονοστιβάδας, καθώς η συμμετοχή τους στην Ευρώπη οδήγησε σε πρόσθετα έσοδα, αυξάνοντας περαιτέρω το οικονομικό χάσμα σε σχέση με τους αντιπάλους της, όπως η Ραπίντ Βιένης, Αούστρια Βιένης και Στουρμ Γκρατζ», ανέφερε το Reuters.
 

Read previous post:
«Στέκομαι απέναντι σας και σας ζητώ να μείνουμε ενωμένοι, να μείνουμε δυνατοί» 

«Με έμφαση στην εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο της, ως προς τα έργα και τις δράσεις για τη βελτίωση της...

Close