Τρώγε την πρόοδο και με τα φλούδια και με τα κουκούτσια της. Οδυσσέας Ελύτης, 1911-1996, Ποιητής, Νόμπελ 1979

“Ανάγκη διαλόγου για την καύση υπολειμμάτων απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ”

2 Ιουνίου, 2020

Την ανάγκη διαλόγου για το θέμα της καύσης υπολειμμάτων απορριμμάτων στη μονάδα του ΤΙΤΑΝ στη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου. «Από την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια θεωρώ ότι οποιαδήποτε επένδυση ή έργο γίνεται, πρέπει να έχει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από το διάλογο. Τέτοια διαβούλευση όμως δεν έγινε ποτέ την τελευταία δεκαετία, ούτε με τους πολίτες, ούτε με το Δήμο, ούτε με την Περιφέρεια, από τους οποίους δεν ζητήθηκε καν η γνώμη. Μέσα από μια τέτοια συνεργασία θα φωτιστούν τα επιχειρήματα και θα ακουστούν οι προβληματισμοί, οι αντιρρήσεις και οι αγωνίες των πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά. Κάλεσε, άλλωστε, την Κυβέρνηση, προτού πάρει την τελική της απόφαση, να αφουγκραστεί και να λάβει υπόψη της όλα τα δεδομένα.

Από την πλευρά του, ο κ. Δεμουρτζίδης επισήμανε ότι η τοπική κοινωνία και ο Δήμος εδώ και δέκα χρόνια αντιτίθενται στην προοπτική της καύσης RDF/SRF από το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ και πρόσθεσε: «Ενημερώσαμε μαζί με τον Περιφερειάρχη στην πρόσφατη κοινή μας σύσκεψη τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα. Δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά, μελετώντας το υπόμνημα των αντιρρήσεών μας. Περιμένουμε ως Δήμος τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης».

Read previous post:
ΕΕ: Δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, αλλά μειώθηκε η συμμετοχή της στο παγκόσμιο ΑΕΠ

H Eυρωπαϊκή Ένωση έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, αλλά η συμβολή της στο παγκόσμιο ΑΕΠ έχει μειωθεί σημαντικά...

Close