Οι πιο καυτές θέσεις στην κόλαση είναι κρατημένες γι’ αυτούς που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατηρούν ουδέτερη στάση. Dante Aliggeri, 1265-1321, Ιταλός ποιητής

Αναγκαία η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών για λόγους ισονομίας

7 Μαΐου, 2018

Η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών είναι αναγκαία για λόγους ισονομίας και διαφάνειας, τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», με αφορμή το σχέδιο για «σπάσιμο» της Β΄ Αθηνών και του πρώην Υπολοίπου Αττικής που φέρεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
«Είναι σαφές» είπε ο κ. Πουλάκης «ότι ο εκλογικός ανταγωνισμός στις Περιφέρειες αυτές διαμεσολαβείται από την πανελλαδική εμβέλεια των ΜΜΕ και τη διαφήμιση, άρα η διαφθορά και το μαύρο χρήμα παίρνουν μεγαλύτερη δύναμη».
Κατά τον γγ του ΥΠΕΣ, η αναγκαιότητα της κατάτμησης των μεγάλων Περιφερειών σχετίζεται, επίσης «με τις τόσο μεγάλες πληθυσμιακές περιφέρειες, όπως είναι η Β’ Αθηνών η οποία βγάζει 44 βουλευτές και φαλκιδεύει την έννοια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και της ουσιαστικής σχέσης και επικοινωνίας που πρέπει να έχουν βουλευτές και υποψήφιοι με τους πολίτες».  
Υποστήριξε, ακόμα, ότι το πρόβλημα των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών όπως είναι η Β’ Αθήνας (που πιθανόν θα σπάσει σε τρία μέρη), το Υπόλοιπο Αττικής (που εξετάζεται να σπάσει σε δύο) είναι θέματα τα οποία υπάρχουν για πάνω από 20 χρόνια στον δημόσιο διάλογο και καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να τα αντιμετωπίσει.
Ο κ. Πουλάκης εξήγησε ότι τα τέσσερα κριτήρια για την επικείμενη αλλαγή είναι:
-σεβασμός των υφιστάμενων διοικητικών ορίων της Αττικής.
-όσο δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική και κοινωνιολογική εσωτερική συνοχή.
-να αποφευχθούν οποιεσδήποτε τοπικές εκλογικές στρεβλώσεις.
-η Α’ Αθήνας να μείνει εκτός μεταρρύθμισης.
 

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
850 φοιτητές στην Ελλάδα, από 75 χώρες, στην Κρήτη με το «The Crete Trip 2018»

«The Crete Trip 2018» ονομάζεται η μεγαλύτερη δράση διεθνών φοιτητών που επισκέπτονται την Ελλάδα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης...

Close