Δεν έχει σημασία αν η γάτα είναι άσπρη ή μαύρη, αρκεί να πιάνει ποντίκια. - Ντενγκ Σιάο-Πινγκ, 1904-1997, Κινέζος ηγέτης

Αναβολή ελέω lock down στο γαλλικό πρωτάθλημα

29 Οκτωβρίου, 2020

Την αναβολή της επόμενης αγωνιστικής τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη κατηγορία των πρωταθλημάτων μπάσκετ αποφάσισε η LNB. H απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη σημερινή ανακοίνωση lockdown (28/10) από τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έως τα τέλη Νοεμβρίου. 

Στη σχετική ανακοίνωσή της η LNB αναφέρει: «Μετά την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα, η Διευθύνουσα Επιτροπή του Εθνικού Συνδέσμου Μπάσκετ αποφάσισε να αναβάλει την αγωνιστική των Jeep ® ELITE και Pro B που θα γινόταν αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Διευθύνουσα Επιτροπή θα λάβει απόφαση για τις αγωνιστικές που έχουν προγραμματιστεί για το Νοέμβριο μόλις η κυβέρνηση παράσχει πρόσθετες λεπτομέρειες και δηλώσεις του Προέδρου για τον επαγγελματικό αθλητισμό».

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν η Βιλερμπάν, η ομάδα που εκπροσωπεί τη Γαλλία στη Euroleague, θα είναι σε θέση να αγωνίζεται εντός και εκτός έδρας. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Βιλερμπάν στις 20 Νοεμβρίου (21:45), στη Λιόν, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.  

Ασπασία Βελονάκη