Οι ιδεολογίες μας χωρίζουν. Τα όνειρα και οι αγωνίες μάς ενώνουν. Ευγένιος Ιονέσκο, 1912-1994, Γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας

Αναβλήθηκε η έναρξη του πρωταθλήματος ράγκμπι Union

Περίπου έξι μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η ιαπωνική ομοσπονδία ράγκμπι union, αποφάσισε την αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος, καθώς πολλοί αθλητές έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Η διοργανώτρια αρχή, ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί 67 κρούσματα, χωρίς να διευκρινίζεται εάν αφορούν σε παίκτες ή προσωπικό των ομάδων, με αποτέλεσμα την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο (16/1).

«Είναι πραγματικά λυπηρό που πρέπει να αναβάλουμε την έναρξη της Top League λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα», δήλωσε σχετικά ο Κενσούκε Οβαμπούτσι, πρόεδρος της ιαπωνικής ομοσπονδίας ράγκμπι (JRFU) και πρόσθεσε: «Είναι μια απογοήτευση, τόσο για τους παίκτες, όσο και για τις ομάδες, γιατί είχαμε εργασθεί πολύ σκληρά για να προετοιμάσουμε την έναρξη. Αλλά όλα έχουν αλλάξει τις τελευταίες ημέρες».

Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος, εξέφρασαν την ελπίδα ότι η διοργάνωση θα αρχίσει στις αρχές Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό στις 23 Μαΐου.

Γ. Διακογιάννης