Αμνηστία: Η μεγαλοψυχία του κράτους απένταντι σε παρανομούντες των οποίων η τιμωρία θα είχε μεγάλο κόστος. - Ambrose Bierce, 1842-1914, Αμερικανός συγγραφέας

Αναβλήθηκε αγώνας λόγω κορονοϊού στην Βραζιλία

Η τοπική κυβέρνηση της πόλης Σάντα Κατερίνα, αποφάσισε την αναβολή ενός αγώνα πρωταθλήματος, που επρόκειτο να διεξαχθεί μεταξύ της Αβαϊ και της Σαπεκοένσε. Αιτία της αναβολής είναι το γεγονός, πως μετά τον σχετικό έλεγχο στους συμμετέχοντες στην αναμέτρηση, βρέθηκαν 14 κρούσματα κορονοϊού.

    Ο περιφερειακός επθεωρητής υγείας, ενημέρωσε για την αναβολή του αγώνα, που είχε προγραμματισθεί για σήμερα (12/7) στις 19:00 (τοπική ώρα). 

    «Μία από τις ομάδες είχε 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και θα ήταν απαραίτητο να απομονωθούν όλοι οι παίκτες για να ακολουθήσουν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο Τύπο, τα κρούσματα αφορούν σε στελέχη της Σαπεκοένσε, ενώ ασθενής είναι και ο προπονητής της ομάδας, Ουμπέρτο Λουζέρ.

    Αξίζει να σημειωθεί, πως η Βραζιλία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία -μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες- με τουλάχιστον 70.398 θανάτους και 1.800.827 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που κυκλοφόρησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ενώ στην Σάντα Καταρίνα, απεβίωσαν 459 άνθρωποι από Covid-19. 

Γιώργος Διακογιάννης

Read previous post:
Έφυγε από τη ζωή ο Γαλλο-Ελβετός φιλέλληνας που έκανε τις αρχιτεκτονικές αποτυπώσεις της Σπιναλόγκας

Έφυγε από τη ζωή ο Maurice Born, ο φιλέλληνας Γαλλο-Ελβετός αρχιτέκτονας και εθνολόγος, ο οποίος από τη δεκαετία του ´60...

Close