Ο φασισμός δεν ορίζεται από τον αριθμό των θυμάτων, αλλά από τον τρόπο που τα σκοτώνει. Jean-Paul Sartre, 1905-1980, Γάλλος φιλόσοφος

Αναβιώνει το Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης

30 Σεπτεμβρίου, 2020

Tην αναβίωση του θεσμού του Λαϊκού Πανεπιστημίου, προσαρμοσμένο στη σύγχρονη εποχή και στα νέα δεδομένα που δημιούργησε ο κορονοϊός, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λυσσαρίδης.

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο, όπως είπε, ο κ. Λυσσαρίδης, λειτούργησε στην Εύξεινο Λέσχη, από το 1936, μόλις τρία χρόνια μετά την ίδρυσή της, μέχρι το 1940, με πρωτοβουλία του Θεοφύλακτου Θεοφύλακτου, που διατέλεσε πρόεδρος της Λέσχης και υπήρξε προσωπικότητα με μέγιση προσφορά στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Λαϊκού Πανεπιστημίου, έγκριτοι επιστήμονες έδωσαν πάνω από 100 διαλέξεις με ποικίλη θεματολογία.

Στο σύγχρονο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Ευξείνου Λέσχης, οι διαλέξεις θα γίνουν διαδικτυακά, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Μάιο του 2021.

Ο συντονιστής του προγράμματος και μέλος του ΔΣ της Λέσχης, Θεοδόσης Κυριακίδης τόνισε ότι οι διαλέξεις θα αναπτυχθούν σε επτά θεματικούς κύκλους και οι διακεκριμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για την ιστορία, την λαογραφία, τον πολιτισμό και την παιδεία του Πόντου, την ποντιακή διάλεκτο και για γενικότερου ενδιαφέροντος ιατρικά ζητήματα. Το φετινό πρόγραμμα του Λαϊκού Πανεπιστημίου θα ολοκληρωθεί τον Μάιο, με τον θεματικό κύκλο για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

*Πηγή φωτογραφίας: Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Στην εκδήλωση για τα 2500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, παρέστη ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του

Στην εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 2.500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, που πραγματοποιήθηκε...

Close