Επειδή ένα πολιτικός ποτέ δεν πιστεύει αυτά που λέει, εκπλήσσεται όταν οι άλλοι τον πιστεύουν. Σαρλ Ντε Γκωλ, 1890-1970, Γάλλος πρόεδρος

Aμπε: « Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σηματοδοτούν μία νέα εποχή για το έθνος»

20 Ιανουαρίου, 2020

Έξι μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι Αγώνες αποτελούν, ολοένα και περισσότερο, σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, όπως φάνηκε από την σημερινή του ομιλία στο κοινοβούλιο.

    Σε αναφορά του στην εθνική πολιτική, ο Άμπε άρχισε μιλώντας για την τελευταία φορά που το Τόκιο φιλοξένησε τους θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 1964, σηματοδοτώντας την επιστροφή της Ιαπωνίας στην παγκόσμια σκηνή μετά την ήττα της στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    «Ηταν η πρώτη «ζωντανή» μετάδοση Ολυμπιακών Αγώνων. Όλος ο κόσμος παρακολουθούσε τον τελευταίο δρομέα που εισήλθε στο εθνικό Στάδιο, κρατώντας την δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα», είπε ο Αμπε.
 
    «Ήταν ένας 19χρονος νεαρός από τη Χιροσίμα, που γεννήθηκε την ημέρα της πτώσης της ατομικής βόμβας, και η δυναμική του πορεία έδειξε ότι το έθνος μας είχε ανακάμψει πλήρως και αυτή η δυναμική διαδρομή γεμάτη εμπιστοσύνη και υπερηφάνεια, διακήρυξε στον κόσμο ότι η Ιαπωνία μπήκε σε μια εποχή ταχείας ανάπτυξης».
 
    Στην ομιλία του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, ανέφερε περισσότερες από δώδεκα φορές τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, ενώ δήλωσε ότι οι Αγώνες του εφετινού έτους θα κάνουν το ίδιο πράγμα για ένα έθνος που πέρασε μια μακρά περίοδο οικονομικής στασιμότητας.
 

Read previous post:
Μαζική απόδραση από φυλακή στην Παραγουάη

Σχεδόν ογδόντα φυλακισμένοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μέλη ισχυρής συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος της Βραζιλίας, απέδρασαν από φυλακή...

Close