Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία έκφρασης των ανθρώπων που απεχθανόμαστε, τότε δεν πιστεύουμε καθόλου σ' αυτήν. - Noam Chomsky, 1928- , Αμερικανός γλωσσολόγος & πολιτικός φιλόσοφος

Άμεση κατάργηση του «Ηρακλή» και δημιουργία εταιρείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους ζητά το ΜέΡΑ 25

23 Σεπτεμβρίου, 2020

«Ο κ. Στουρνάρας επιτέλους παραδέχτηκε πως το σχέδιο “Ηρακλής” δεν μπορεί να επιλύσει το θέμα των κόκκινων δανείων και πως χρειάζεται η δημιουργία μιας badbank», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25. Καλεί την κυβέρνηση να μην χάσει άλλο χρόνο και να τολμήσει να υιοθετήσει το άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο του ΜέΡΑ25 με την κατάργηση του “Ηρακλή” και την δημιουργία μιας δημόσιας εταιρείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους.

 

Βήμα πίσω και τεράστια παραχώρηση στην ακροδεξιά η «νέα ατζέντα» της Κομισιόν για το μεταναστευτικό

«Ένα ακόμα βήμα πίσω και μία τεράστια παραχώρηση στην ακροδεξιά και τις χώρες του Βίσενγκρατ κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο ζήτημα της μετανάστευσης», χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντικατάσταση του Δουβλίνο ΙΙ. Προσθέτει ότι η “νέα ατζέντα” της Κομισιόν για την προσφυγική κρίση καταργεί την υποχρεωτική ποσόστωση για την υποδοχή των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΜέΡΑ25, η “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη” για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ένα υποκριτικό newspeak, που διυλίζει τα αιτήματα ασύλου και καταπίνει τις Μόριες, αυτή τη ντροπιαστική για την Ευρώπη κηλίδα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ενώ ο επίτροπος για την “Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής”, αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης και αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς κάνει φαιδρές διακηρύξεις για την “ώρα της κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής”. Η “κοινή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική”, σημειώνει το ΜέΡΑ25, «ράφτηκε στα μέτρα των αντιλήψεων του κ. Όρμπαν, του κ. Σαλβίνι, του κ. Κουρτς, της κυρίας Λεπέν και τώρα, πλέον, και του κ. Μητσοτάκη – ο οποίος βέβαια ξεχνάει ότι, σε αντίθεση με τους παραπάνω σκληροπυρηνικούς, ο ίδιος έχει να διαχειριστεί μια χώρα υποδοχής και συνεπώς το βέτο για πίεση στην υποχρεωτική ποσόστωση είναι μονόδρομος για την επίλυση στο ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού».

Η κυβέρνηση, προσθέτει το ΜέΡΑ25, «αποδεικνύεται για άλλη μια φορά εξαιρετικά λίγη και πιστή στο δόγμα του “ναι σε όλα” στις Βρυξέλλες. Αρνούμενη πεισματικά να βάλει βέτο ενδύεται την μισανθρωπική ακροδεξιά, έναν ασφυκτικά στενό κορσέ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα οποία ψευδεπίγραφα ομνύει η Ε.Ε. και αποδέχεται τον απάνθρωπο ρόλο της “ασπίδας” με πληθώρα πλέον παράνομων επαναπροωθήσεων και παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου για το άσυλο και τη μετανάστευση».

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
ΣΥΡΙΖΑ: Μπάχαλο σε όλους τους τομείς που διαχειρίζεται η κυβέρνηση

Προσπάθεια "να στρέψει τη δημόσια συζήτηση σε οτιδήποτε άλλο, εκτός από το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει σε όλα ανεξαιρέτως τα κρίσιμα...

Close