Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

Αμερικανικές πηγές: Ο Γ. Ρος είχε δώσει οδηγίες να πωληθούν όλες οι συμμετοχές του

30 Νοέμβριος, 2018

«Το σύμφωνο δεοντολογίας μου έχει επιτρέψει να διατηρήσω ορισμένες μετοχές και αξιόγραφα. Για να διατηρήσω την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, έχω δώσει οδηγίες για να πωληθούν όλες οι συμμετοχές μου και τα έσοδα να τοποθετηθούν σε χρεόγραφα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών». Στη δήλωση αυτή, την οποία υπενθύμισαν αμερικανικές διπλωματικές πηγές, είχε προβεί στις 12 Ιουλίου ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπορ Ρος, απαντώντας στην Ανεξάρτητη Αρχή Δεοντολογίας της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στην επιστολή του αυτή, ο κ. Ρος είχε συμφωνήσει με την Αρχή ότι η «επιτυχία της κυβέρνησής μας εξαρτάται από τη διατήρηση της εμπιστοσύνης του λαού που υπηρετούμε» και είχε διαβεβαιώσει ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν του τις υποχρεώσεις του ως προς τη δεοντολογία και ότι είναι αποφασισμένος να υπηρετήσει τον αμερικανικό λαό.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Ρος είχε παραδεχθεί στην ίδια επιστολή ότι είχε κάνει μη ηθελημένα λάθη κατά την ολοκλήρωση των εκχωρήσεων που απαιτούντο από το σύμφωνο δεοντολογίας. Οι επενδύσεις μου, είχε πει, ήταν πολύπλοκες και περιελάμβαναν εκατοντάδες υποθέσεις. Είχε προσθέσει ωστόσο, ότι ο ίδιος είχε αναφέρει κάθε λάθος και ότι εργάστηκε επιμελώς με τους αρμόδιους για τη δεοντολογία στο υπουργείο του, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα απέφευγε κάθε σύγκρουση συμφερόντων.

«Το σύμφωνο δεοντολογίας μου έχει επιτρέψει να διατηρήσω ορισμένες μετοχές και αξιόγραφα. Για να διατηρήσω την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, έχω δώσει οδηγίες για να πωληθούν όλες οι συμμετοχές μου και τα έσοδα να τοποθετηθούν σε χρεόγραφα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών», κατέληγε στην επιστολή του ο κ. Ρος.

Read previous post:
Δεκατέσσερις Έλληνες στη λίστα επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Δεκατέσσερις Έλληνες πανεπιστημιακοί, από επτά Ελληνικά Πανεπιστήμια ―ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΕΜΠ, Ιωαννίνων, Χαροκόπειο, Θεσσαλίας, ΓΠΑ― περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.

Close