Δημοκρατία είναι το όνομα που δίνουμε στον λαό κάθε φορά που τον χρειαζόμαστε. Robert de Flers, 1869-1927, Γάλλος συγγραφέας

Αλλες δύο ψηφοφορίες στον γεμάτο κοινοβουλευτικές παγίδες δρόμο του Μπόρις Τζόνσον προς την έξοδο

22 Οκτωβρίου, 2019

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με δύο σημαντικές ψηφοφορίες που θα αποφασίσουν εάν θα μπορέσει να τηρήσει την υπόσχεσή του να ηγηθεί της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Οκτωβρίου.
Δεν απομένουν παρά εννέα ημέρες και το Brexit κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ένα διχασμένο κοινοβούλιο εξακολουθεί να συζητά πότε, πώς, ακόμη και αν θα συμβεί ποτέ.
Επειτα από μία ακόμη ταπεινωτική ήττα στην Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία τον ανάγκασε να ζητήσει άλλη μία αναβολή από τις Βρυξέλλες, κάτι που είχε δεσμευθεί ότι δεν θα κάνει ποτέ, ο Μπόρις Τζόνσον αγωνίζεται να περάσει από το κοινοβούλιο την νομοθεσία που θα ενεργοποιήσει την συμφωνία που απέσπασε την τελευταία στιγμή από τις Βρυξέλλες. 
Πλέον, η έγκριση του Κοινοβουλίου εξαρτάται από την υιοθέτηση της τεχνικού χαρακτήρα νομοθεσίας που είναι αναγκαία για την εφαρμογή της συμφωνίας αποχώρησης, μία διαδικασία καθόλου απλή.
Δύο ψηφοφορίες είναι προγραμματισμένες για σήμερα, Η μία έχει ως αντικείμενο την επί της αρχής υποστήριξη του κειμένου που εισάγει την συμφωνία αποχώρησης στην βρετανική νομοθεσία. Η άλλη αφορά το χρονοδιάγραμμα της εξέτασής του από το κοινοβούλιο.
Η κυβέρνηση θέλει την ταχεία υιοθέτηση του χρονοδιαγράμματος, ελπίζοντας ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Αλλά το χρονικό περιθώριο είναι πολύ μικρό για να εξετασθεί και να ψηφισθεί ένα 115σέλιδο νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης (που συνοδεύονται από επεξηγηματικά σημειώματα ακόμη μεγαλύτερα). Οι βουλευτές είναι εξοργισμένοι και αυτό το νομοσχέδιο δεν φαίνεται να είναι δυνατόν να εγκριθεί.

 

Read previous post:
Δράση της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    Μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσε το τελευταίο διάστημα η δράση «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης...

Close