Η χρηματιστηριακή μόχλευση είναι το πλεονέκτημα που έχουν οι πλούσιοι έναντι της μεσαίας και φτωχής τάξης – Rich Dad

Αλλαγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

28 Μαρτίου, 2015

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία τροποποιείται η ρύθμιση των 100 δόσεων και εξασφαλίζεται κεφαλαιακή ένεση 30 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με την αλλαγή στη στις 100 δόσεις ρυθμίζονται οφειλές «με απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη του Ν. 2523/1997, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 (ΚΦΔ) που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής».

Σε ό,τι αφορά στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δίνονται 30 εκατ. ευρώ από τα μη διανεμειθέντα διαθέσιμα της υπό ειδική εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος «έναντι μελλοντικής αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου αυτής προς κάλυψη της αναγκαίας κεφαλαιακής ενίσχυσής της».

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου δικαιολόγησαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου -την πρώτη της νέας κυβέρνησης- λέγοντας ότι «έπρεπε να προστατευθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι  και καλλιεργητές στα εργοστάσια ζάχαρης» και αναφορικά με τις 100 δόσεις έπρεπε «να βελτιωθεί ο Νόμος και να ενταχθούν σε αυτόν χιλιάδες ακόμα πολίτες, διαφορετικά θα χρειάζονταν τουλάχιστον 30 ημέρες».

«Σε κάθε περίπτωση η ΠΝΠ δεν θα έρθει στη Βουλή μετά από τρεις μήνες προς κύρωση, αλλά άμεσα, τη Δευτέρα» σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι.

Read previous post:
Lufthansa: Άμεσα έως 50.000 ευρώ για κάθε επιβάτη της μοιραίας πτήσης

Η διοίκηση της Lufhtansa ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι είναι έτοιμη να πληρώσει έως 50 χιλιάδες ευρώ οικονομικής βοήθειας...

Close