Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία; Ιερός Αυγουστίνος, 354-430, Άγιος

Αλλαγές στο νόμο του ΤΧΣ σε δύο κατευθύνσεις

9 Φεβρουαρίου, 2015

Οι αλλαγές της κυβέρνησης στο νόμο για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα κινούνται σε δύο κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, θα καταργηθούν οι διατάξεις που παρέχουν ασυλία στις Διοικήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, της Τράπεζας της Ελλάδας και του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και ειδικά η «υπαλληλική ελίτ», δεν μπορεί να εξαιρείται είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε  ότι στο πλαίσιο της εξυγίανσης και ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος είναι αναγκαία η τροποποίηση του νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ώστε το Δημόσιο να ασκήσει τα δικαιώματά του στις συστημικές τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι αναγκαία η αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας, ώστε οι τράπεζες να αναλαμβάνουν την εκπλήρωση ποσοτικών και ποιοτικών στόχων.

Αναγκαία χαρακτήρισε και την ίδρυση ενδιάμεσου φορέα για την διαχείριση των «κόκκινων» και επιχειρηματικών δανείων, που από τη μια πλευρά θα προστατεύει τα νοικοκυριά και τους μικρούς και τους μεσαίους επιχειρηματίες και από την άλλη θα φροντίζει για τη μη επιβάρυνση των τραπεζικών ισολογισμών.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μέχρι την ψήφιση των νομοθετημάτων και την έκδοση των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων θα απαγορεύεται κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Read previous post:
Ιταλός ΥΠΟΙΚ: άτοπες οι δηλώσεις Βαρουφάκη για το ιταλικό χρέος

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν έκανε αναφορά στις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στην ιταλική δημόσια τηλεόραση. Ο Έλληνας υπουργός...

Close