Αυτοί που έχουν ένα «γιατί» για να ζουν, μπορούν να αντέξουν σχεδόν οποιοδήποτε «πως» - Friedrich Wilhelm Nietzshe

All Star Game: Το NBA δωρίζει 3εκ. δολάρια σε Κολλέγια και Πανεπιστήμια που φοιτούν Αφροαμερικανοί

3 Μάρτιος, 2021

Περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια θα διανεμηθούν μέσω δωρεών σε Κολλέγια και Πανεπιστήμια που φοιτούν Αφροαμερικανοί (Historically Black Colleges and Universities), κατά τη διάρκεια του εφετινού All-Star του ΝΒΑ, που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Ατλάντα.

Η προσφορά του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου και των συνεργατών του θα ενισχύσει τα HBCU και τις κοινότητες τους, που δοκιμάζονται από COVID-19.

«Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, τα δεδομένα για τη δημόσια υγεία κατέστησαν σαφές ότι η σωρευτική επίδραση των ιστορικών φυλετικών και οικονομικών ανισοτήτων στη χώρα μας έχει επιδεινώσει τον αντίκτυπο της πανδημίας κυρίως στις κοινότητες Αφροαμερικανών», ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΝΒΑ.

Στο All-Star Game της Κυριακής, οι αρχηγοί των δύο ομάδων, ΛεΜπρον Τζέιμς και Κέβιν Ντουράντ, θα εκπροσωπήσουν το Thurgood Marshall College Fund (που αποτελείται από 47 HBCUs που υποστηρίζονται από το κοινό) και το United Negro College Fund (που αποτελείται από 37 κολέγια μέλη).

Κάθε ομάδα προσφέρει εγγυημένη υποτροφία 500.000 δολαρίων πριν από την έναρξη του αγώνα, με επιπλέον 750.000 δολάρια κατά τη διάρκεια της «γιορτής του μπάσκετ»: 150.000 δολάρια στη νικήτρια ομάδα σε κάθε μία από τις πρώτες τρεις περιόδους, συν 300.000 δολάρια σε αυτή που θα κερδίσει το All-Star Game.

Επίσης, 1.25 εκατομμύρια δολάρια θα διανεμηθούν μέσω των διαγωνισμών καρφωμάτων, δεξιοτήτων και τριπόντων.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ