Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται καν τις ερωτήσεις. Ευριπίδης 480-406 π.Χ. Αρχαίος τραγικός

Αλεξανδρούπολη: Ημερολόγιο των παιδιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

3 Δεκεμβρίου, 2020

Ένα ημερολόγιο για τη νέα χρονιά, με το ιδιαίτερο μήνυμα «Μπορώ να εργαστώ και να προσφέρω. Αξίζω κάθε ευκαιρία!», εξέδωσαν ο Σύλλογος Γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης, η Ι. Μητρόπολη και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Επιχειρώντας μία διαφορετική ματιά στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, φωτογραφίζονται για πρώτη φορά ως μελλοντικοί εργαζόμενοι σε φυσικούς χώρους εργασίας. 

Το ημερολόγιο, το οποίο εκδόθηκε υπό την αιγίδα της Ι. Μητρόπολης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αποτελεί την πρώτη κοινή δράση Μητρόπολης, Δήμου και του Συλλόγου Γονέων, οι οποίοι υπέγραψαν, στις 21 Οκτωβρίου, σύμφωνο συνεργασίας για την υλοποίηση σειράς δράσεων. Στόχος είναι η ένταξη των παιδιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην τοπική κοινωνία, η ενημέρωση του κοινού για θέματα ειδικής αγωγής, η προώθηση του σεβασμού στη διαφορετικότητα και την ουσιαστική προσφορά των παιδιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, μέσα από δράσεις εθελοντισμού. 

Σημειώνεται ότι το σύνολο των εσόδων από τις πωλήσεις των ημερολογίων, θα διατεθούν για την αγορά καινούριου σχολικού λεωφορείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 6944889475, 6974622992 ή να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο sygidalex@gmail.com 

 Λ. Παπαδημητρίου