H ενστικτώδης επιθυμία να είσαι μέλος μιας στενά ενωμένης ομάδας που παλεύει για κάποια ιδανικά μπορεί να δυναμώσει τόσο, ώστε να μην έχει καμιά σημασία τι είδους είναι αυτά τα ιδανικά. Conrad Lorenz, 1903-1989, Αυστριακός κοινωνιολόγος

Αλ. Θάνος: “Πετύχαμε συνεργασία με τους ιδιώτες, η οποία αποτυπώθηκε στην διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων”

23 Μαΐου, 2019

Για τη σημασία των συνεργιών που αναπτύχθηκαν μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των ιδιωτών του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος. Η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή τους επαγγελματίες του χώρου ήταν πάντα προτεραιότητα, όπως εξήγησε. 
“Στην Περιφέρεια δημιουργήσαμε μια διεύθυνση στελεχωμένη από άτομα με σπουδές, μεταπτυχιακά και εμπειρία στον τομέα του τουρισμού, ανεξάρτητη από τον πολιτικό προϊστάμενο, ο οποίος ωστόσο χρειάζεται για τη λήψη αποφάσεων, ενώ την ίδια ώρα, αναπτύξαμε συνεργασίες με ιδιώτες και επαγγελματίες που είναι γνώστες του αντικειμένου, με τους οποίους συμμετείχαμε από κοινού σε δράσεις και εκθέσεις. Ως παράδειγμα θα αναφερθώ στη συνεργασία μας με το Thessaloniki Convention Bureau με το οποίο αυτές τις μέρες συμμετέχουμε μαζί σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού, στην IMEX της Φραγκφούρτης”, τόνισε.   
Ωστόσο, το ένα από τα πιο φωτεινά σημεία της διαδρομής του, όπως επεσήμανε, ήταν η διοργάνωση της Διεθνούς Συνάντησης για το δρόμο του Μεταξιού. “Εκεί αποδείξαμε ότι πλέον έχουμε τεχνοκρατικά τη δυνατότητα ως Περιφέρεια να αντιμετωπίσουμε τέτοιες προκλήσεις και επιπλέον δείξαμε ότι έχουμε κατακτήσει ως σύνολο την ωριμότητα να συνεργαστούμε, πάρα πολλοί φορείς μαζί, και να πετύχουμε σπουδαία πράγματα” ανέφερε ο κ.Θάνος. 
Ο ρόλος του πολιτικού στην τουριστική προβολή ενός προορισμού είναι πολύ σημαντικός, γιατί δίνει τη θεσμική ομπρέλα, την οποία τις περισσότερες φορές ζητάνε και οι ίδιοι οι ιδιώτες, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη. 
“Η θεσμική υπόσταση υπάρχει στην κουλτούρα πολλών χωρών και προσδίδει κύρος” όπως ανέφερε, το οποίο λειτουργεί ενισχυτικά στις όποιες δράσεις προβολής γίνονται, κυρίως στο εξωτερικό. Επιπλέον, όπως επεσήμανε ο κ.Θάνος, ο πολιτικός πρέπει να έχει -μεταξύ άλλων- την αντίληψη αλλά και τις γνώσεις που απαιτούνται για να διαχειριστεί τα κονδύλια προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή αποτελεσματικά. 
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό δείγμα συνεργασίας, είναι σύμφωνα με τον κ.Θάνο, η διοργάνωση του Φεστιβάλ Επταπυργίου, όπου εκεί χρειάστηκε να βρουν κοινό δρόμο πλεύσης με την εφορία αρχαιοτήτων, για τη δημιουργία νέων συνθηκών προβολής των αρχαιοτήτων. “ Μέσω του κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας λοιπόν, πετύχαμε τη διοργάνωση του Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί (2-22 Ιουλίου) με καλλιτεχνικά δρώμενα υπερτοπικής σημασίας. Στόχος μας να γίνει θεσμός, ώστε να αποτελεί πόλο έλξης και για τους ξένους επισκέπτες”, υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού. 
Ν.Καζαντζιδου

Read previous post:
Επέστρεψε ο Βιεϊρίνια

Επέστρεψε σήμερα από την Πορτογαλία ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και πρόσφατα χειρουργημένος Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος σύντομα θα ξεκινήσει στη...

Close