Όποιος ξέρει να υπομένει τα πάντα, μπορεί και να τολμά τα πάντα. Vauvenargues, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

Ακρίτας Καϊδατζής: Η επόμενη Βουλή, είναι αυτονοήτως και άνευ ετέρου αναθεωρητική

12 Ιουνίου, 2019

«Η επόμενη Βουλή, που θα προκύψει από τις προκηρυχθείσες εκλογές, είναι αυτονοήτως και άνευ ετέρου αναθεωρητική»: με τον κατηγορηματικό αυτό τρόπο κλείνει, κάθε περί του αντιθέτου σενάριο, ο γενικός γραμμματέας της κυβέρνησης, Ακρίτας Καϊδατζής.

Στη δήλωσή του ο κ. Καϊδατζής σημειώνει αναλυτικά, «εφόσον η διαλυθείσα Βουλή ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης, η επόμενη Βουλή, που θα προκύψει από τις προκηρυχθείσες εκλογές, είναι αυτονοήτως και άνευ ετέρου αναθεωρητική. Θα μπορεί δηλαδή, εφόσον το αποφασίσει, να αναθεωρήσει τις διατάξεις που κρίθηκαν αναθεωρητέες στην πρώτη φάση. Αυτό προκύπτει ευθέως εκ του Συντάγματος, και συγκεκριμένα από το άρθρο 100 παρ. 3 που κατά τρόπο απερίφραστο ορίζει: “Αφού η αναθεώρηση αποφασιστεί από τη Βουλή, η επόμενη Βουλή, κατά την πρώτη σύνοδό της, αποφασίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών της σχετικά με τις αναθεωρητέες διατάξεις”».

Και συνεχίζει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, «κανένας απολύτως λόγος δεν συντρέχει -αντιθέτως θα συνιστούσε περιττό πλεονασμό- να επαναλαμβάνεται ο δεδομένος και αυτονόητος χαρακτηρισμός της επόμενης Βουλής ως αναθεωρητικής και στο διάταγμα διάλυσης της Βουλής, προκήρυξης εκλογών και σύγκλησης της νέας Βουλής, που δημοσιεύθηκε χθες.

Όσα διακινούνται περί του αντιθέτου είναι άνευ αντικειμένου και στερούνται σοβαρότητας», καταλήγει σχετικώς.

Read previous post:
Έτοιμος ο δήμος για την αντιπυρική περίοδο, τονίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

Στο σχεδιασμό και τις κινήσεις που έχουν γίνει από το Δήμο Ηρακλείου για τις ανάγκες της  αντιπυρικής περιόδου, αναφέρθηκε ο...

Close